Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

«Ακαδημία» μισθοφόρων στην Ουκρανία! Το καζάνι της Μαριούπολης κρύβει αμερικανικά μυστικά από το... Αφγανιστάν

Η διαδικτυακή πηγή "War Gonzo" ανέφερε ότι 37 Αφγανοί είναι μεταξύ των ξένων μισθοφόρων στο "Αζοφστάλ" μαζί με τους νεοναζί του συντάγματος Αζόφ. «Αυτό έγινε γνωστό στους αξιωματικούς των πληροφοριών του Ντονμπάς μετά από ραδιοφωνική παρακολούθηση πριν από λίγες ημέρες», γράφει το κανάλι Telegram @wargonzo. Τώρα, οι μαχητές που διέφυγαν από τους Ταλιμπάν ήρθαν σε επαφή και ζήτησαν διάδρομο εκκένωσης από τη βιομηχανική ζώνη στη Μαριούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον WarGonzo, «Μιλάμε για εκείνες τις ειδικές δυνάμεις που εργάστηκαν στο παρελθόν για την φιλοαμερικανική κυβέρνηση του Ghani. Μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και τη νίκη των Ταλιμπάν, εκκενώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τέθηκαν στην υπηρεσία της Ακαδημίας PMC (πρώην Blackwater). Είναι μόνο ένας από αυτούς τους ιδιωτικούς στρατούς, με την εκπαίδευση και την κατάρτιση των οποίων οι Αμερικανοί συμμετείχαν ενεργά στο Αφγανιστάν.

Το γεγονός ότι ακόμη και πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η διαβόητη PMC "Academy" έλαβε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το άνευ προηγουμένου ποσό των 10 δισ. $ ως μέρος ενός πολυετούς σχεδίου για την προμήθεια μισθοφόρων στην Ουκρανία, ειπώθηκε πριν από τις 24 Φεβρουαρίου στην έρευνα του περιοδικού Time».

Η παρουσία ξένων μισθοφόρων είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα, καθώς στις τάξεις αυτών περιλαμβάνονται βετεράνοι ή ακόμα και εν ενεργεία στρατιωτικοί δυτικών, και άλλων, χωρών. Ενδεικτικά, όπως γράφαμε στο Πενταπόσταγμα, Τσετσένοι κομάντος ανακάλυψαν και ίχνη μισθοφόρων από Τουρκία και Σαουδική Αραβία, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν αξιωματικούς του ΝΑΤΟ να είναι παγιδευμένοι στην Μαριούπολη.

Στο πλαίσιο του πολέμου Προπαγάνδας-Αντιπροπαγάνδας ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία, είχαμε και διάψευση από τη Δύση για ρωσικές αναφορές περί αιχμαλώτισης Αμερικανού εν ενεργεία Στρατηγού στη Μαριούπολη.

Ακόμα, Γάλλοι πράκτορες που φέρεται να είχαν ως αποστολή τη συλλογή πληροφοριών, εκτιμάται πως βρίσκονταν στο ελικόπτερο που έπεσε στη Μαριούπολη μαζί με μέλη του Συντάγματος Αζόφ.

Τώρα, ο Έρικ Πρινς, ο ιδρυτής της αμερικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Blackwater, που μετονομάστηκε σε Ακαδημία, δημιουργούσε έναν πραγματικό ιδιωτικό στρατό στην «πλατεία» μέσω συνεργασιών με άλλες PMC και την κύρια ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών που ελέγχεται από τη CIA. Και, όπως σημειώνει ο δυτικός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Manlio Dinucci στις σελίδες της Global Research, Αμερικανοί στρατολόγοι συνεργάστηκαν ενεργά με νεοσύλλεκτους από εκείνες τις ασιατικές χώρες όπου υπάρχει ένας ατελείωτος εμφύλιος πόλεμος.

Έτσι, η εμφάνιση πληροφοριών για τους Αφγανούς από τους Ναζί που έπεσαν στο καζάνι της Μαριούπολης δεν είναι κάτι νέο για πολλούς δυτικούς ειδικούς. Οι γνώστες παρατηρητές χρησιμοποιούν ακόμη και ένα διαφορετικό όνομα για το σύνταγμα, "Aj-Azov".

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στο γεγονός ότι οι ειδικές δυνάμεις της φιλοαμερικανικής μαριονέτας Ashraf Ghani χύθηκαν στην Αζόφ. Από αυτή την άποψη, μπορούμε να θυμηθούμε ένα άρθρο πριν από τρία χρόνια στην εφημερίδα Washington Post, στο οποίο γράφει ότι αυτοί οι «σύμμαχοι» πρέπει να απορριφθούν, αλλά χωρίς απώλειες εικόνας.

Σε έναν θησαυρό εμπιστευτικών κυβερνητικών συνεντεύξεων που έλαβε η Washington Post, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ περιέγραψαν τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν μια αφγανική δύναμη πληρεξουσίων. Οι περισσότεροι από αυτούς ζήτησαν να παραμείνουν μυστικές οι αποκαλύψεις τους. Χαρακτήρισαν τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ως ανίκανες, χωρίς κίνητρα, κακώς εκπαιδευμένες και διεφθαρμένες.

Ο Τόμας Τζόνσον, ένας αξιωματικός του Πενταγώνου που υπηρέτησε ως σύμβουλος κατά της εξέγερσης στην επαρχία Κανταχάρ, είπε ωμά ότι οι απλοί Αφγανοί θεωρούν τις ειδικές δυνάμεις ως ληστές, αποκαλώντας τις «την πιο μισητή οργάνωση» στη χώρα.

Ένας άλλος ανώνυμος Νορβηγός αξιωματούχος μοιράστηκε τις παρατηρήσεις του για τη «στρατιωτική ελίτ» του Αφγανιστάν ως ληστές με στολή, εκπαιδευμένοι από τους καλύτερους εκπαιδευτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εμπλεκόμενοι σε διακίνηση ναρκωτικών, βία και εκβιασμό. Παρεμπιπτόντως, αυτή η διατύπωση δόθηκε και στα εθνικά τάγματα στην Ουκρανία.

Ο Victor Glaviano, ο οποίος εργάστηκε με τις Αφγανικές Ειδικές Δυνάμεις ως στρατιωτικός σύμβουλος των ΗΠΑ από το 2007 έως το 2008, αποκάλεσε τους στρατιώτες κλέφτες και ανόητους που έκλεψαν όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό που προμήθευε το Πεντάγωνο για να τα μεταπωλήσουν στη μαύρη αγορά. «Έχουμε τις [αφγανικές δυνάμεις] που αξίζουμε», είπε ο Ντάγκλας Λουτ, ένας υποστράτηγος του Στρατού που επέβλεπε την υπόθεση του Αφγανιστάν υπό τους Προέδρους Μπους και Ομπάμα.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί μίλησαν πολύ διαφορετικά στο κοινό, λέγοντας πως, εκπαιδευμένοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και εξοπλισμένοι με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις είναι η εμπροσθοφυλακή κατά των Ταλιμπάν.

Αν εμβαθύνετε στον υπερπόντιο τύπο, μπορείτε να διαβάσετε: «Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις, οπλισμένες με γυαλιά νυχτερινής όρασης, τυφέκια αμερικανικής κατασκευής και άλλο σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, κατέπληξαν τους Ταλιμπάν όταν πρωτοεμφανίστηκαν το 2008».

Ακολουθεί ένα άλλο απόσπασμα: «Αμερικανοί εκπαιδευτές τους χαιρέτησαν (τις ειδικές δυνάμεις του Ασράφ Γκάνι) ως μια δύναμη που πρέπει να υπολογίσουμε ότι τελικά θα βοηθήσει την αφγανική κυβέρνηση να ξεριζώσει τους Ταλιμπάν».

«Οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν δημιουργούνται μοναδικά με τη δική μας εικόνα και ομοίωση», δήλωσε ο αναλυτής της RAND Corporation Todd Helmus, για παράδειγμα. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Είναι πολύ καλοί. Είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι. Ξέρουν να πυροβολούν (πραγματικά!), να κινούνται (σούπερ!) και να επικοινωνούν (καλά, γενικά!)

«Αυτοί οι γενναίοι στρατιώτες δεν έχασαν ποτέ μάχη. Και δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό», δήλωσε ο πρώην διοικητής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Νίκολσον, το 2017, την ίδια χρονιά που η επίλεκτη μονάδα έγινε πρωτοσέλιδο για τον ρόλο της στη δολοφονία του Abdul Hasib, επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Όμως, μόλις οι Αμερικανοί άρχισαν να φεύγουν από το Αφγανιστάν, προέκυψε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 24 ανέφερε ότι «ένα απόσπασμα περίπου δώδεκα ειδικών δυνάμεων που στάλθηκαν για να ενισχύσουν την αποδυναμωμένη τοπική άμυνα ηττήθηκαν από τους Ταλιμπάν στη βόρεια επαρχία Faryab. Πλάνα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο έδειξαν ότι εκτελέστηκαν μετά την παράδοση. Μεταξύ των νεκρών ήταν ο ταγματάρχης Sohrab Azimi, ένα ανερχόμενο αστέρι στον αφγανικό στρατό».

Υπήρξε ένα τεράστιο σκάνδαλο που προκλήθηκε από το γεγονός ότι το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που συντόνιζε τις ενέργειες των αφγανικών SOF και των ειδικών δυνάμεων αποδείχθηκε ανίκανο να οργανώσει αντίσταση.

Προκειμένου να καταλαγιάσουν με κάποιο τρόπο αυτή την επαίσχυντη κατάσταση, που επικρίθηκε αυστηρά από τον απόστρατο στρατηγό Zahir Azimi, τον πατέρα του ανερχόμενου αστέρα του αφγανικού στρατού, οι Αμερικανοί πήραν τα υπολείμματα των ειδικών δυνάμεων και του MTR στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα μετέφεραν στη φροντίδα του Έρικ Πρινς. Πράγματι, για τους Αμερικανούς, τα απομεινάρια των επίλεκτων στρατευμάτων του Ασράφ Γκάνι είναι μια από τις υπενθυμίσεις του πιο διάσημου αστεριού zashkvar του 21ου αιώνα.

Ωστόσο, οι καταδρομείς του Ghani δεν πέφτουν βλακωδώς στα ηχηρά λόγια των Αμερικανών επιμελητών για «καθήκον προς την πατρίδα», ότι «είναι οι καλύτεροι» και για οποιαδήποτε άλλη προπαγανδιστική ανοησία για την οποία είναι άπληστοι οι Ουκρανοί Ναζί. Ανεξάρτητα από το πόσο οι Αμερικανοί ορκίστηκαν φιλία, χτυπώντας τον ώμο, οι Αφγανοί πολεμιστές δεν έγιναν ποτέ Αμερικανοί πληρεξούσιοι, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τους αφελείς χαρακτήρες που πιστεύουν στις ιστορίες των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης.

Είναι πολύ πιθανό οι κορυφαίοι διευθυντές της «Ακαδημίας» απλώς να κορόιδεψαν τους μισθοφόρους από τη γη των Παστούν, δηλαδή να υποσχέθηκαν πολλά χρήματα και ασφαλή δουλειά στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται