Ένοπλες Συρράξεις

Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ παγιδευμένοι στην Μαριούπολη; Τσετσένοι κομάντος ανακάλυψαν και ίχνη μισθοφόρων από Τουρκία και Σαουδική Αραβία (Βίντεο)

Καθώς η Μαριούπολη απελευθερώνεται από τους Ρώσους, εντοπίζονται ίχνη παρουσίας μισθοφόρων από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο δωδεκάδες αξιωματικοί από χώρες του ΝΑΤΟ (συμπεριλαμβανομένου ενός συνταγματάρχη) είναι παγιδευμένοι στη Μαριούπολη και υπάρχουν έντονες διαπραγματεύσεις με το Κρεμλίνο για την απελευθέρωσή τους. Τα στρατεύματα της RU στο έδαφος αντιτίθενται σθεναρά σε οποιαδήποτε μυστική ασφαλή διέλευση και είναι πρόθυμα να επιτρέψουν μόνο τη δημόσια παράδοση.

⚡️Πηγές και διαρροές υποδηλώνουν ότι η ομάδα των δυτικών αξιωματικών προσέγγισε τα ρωσικά στρατεύματα σε ανοιχτό ραδιοφωνικό κανάλι, μετά από αποτυχημένες αποστολές αερομεταφοράς για την απομάκρυνσή τους. Η μόνη διέξοδος τώρα είναι μέσω των ρωσικών σημείων ελέγχου.
Αυτό μπορεί να εξηγήσει την φαινομενική παύση της Ρωσίας να τελειώνει με το Azovstal. 

Παράλληλα, Τσετσένοι στρατιώτες του ρωσικού Συντάγματος Ειδικού Σκοπού “Akhmat” συνεχίζοντας να προελαύνουν σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, τη Μαριούπολη, η οποία εξακολουθεί να κρατείται από τους εθνικιστές και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, βρήκαν ίχνη παρουσίας στην Ουκρανία μαχητών και ξένων μισθοφόρων από χώρες όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.

Αυτό αποδεικνύεται από τις ανακαλυφθείσες σημαίες αυτών των κρατών, αλλά και άλλες ενδείξεις.

Στο παρουσιαζόμενο βίντεο που δημοσίευσε ο Ραμζάν Καντίροφ, μπορεί κανείς να δει την προέλαση του στρατού για τον έλεγχο της Μαριούπολης.

“Ως αποτέλεσμα της προέλασης, κατέστη δυνατό να βρεθούν ίχνη σαφούς παρουσίας μισθοφόρων και μαχητών στο έδαφος της Ουκρανίας, ακόμη και από χώρες όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, και, επιπλέον, είναι πιθανό να υπάρξουν και έξοδοι από άλλες χώρες, κάτι που μπορεί να ανακαλυφθεί μόνο μετά την πλήρη κατάληψη του ελέγχου της πόλης”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί προθεσμίες για τον έλεγχο της Μαριούπολης, ενώ  η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό, τους νεο-ναζί  εθνικιστές και τους μισθοφόρους στην πόλη είναι εξαιρετικά προβληματική.

Για αυτό κόπτονταν ο Τούρκος υπουργός άμυνας να στείλει πλοία για εκκένωση των κατοίκων της Μαριούπολης

“Η Τουρκία είναι έτοιμη να διαθέσει πλοία για να οργανώσει την εκκένωση αμάχων και τραυματιών από τη Μαριούπολη δια θαλάσσης”, είχε δηλώσει το προηγούμενο Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Η ετοιμότητα της Άγκυρας να υποστηρίξει τη διαδικασία εκκένωσης τέθηκε υπόψη του Ρώσου στρατιωτικού ακόλουθου στην Τουρκία, ο οποίος προσκλήθηκε στο τμήμα άμυνας μας. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει παραδοθεί στις ρωσικές αρχές μέσω του Τούρκου στρατιωτικού ακόλουθου στη Μόσχα. Συντονίζουμε επίσης τις προσπάθειές μας με τις ουκρανικές αρχές μέσω του στρατιωτικού ακόλουθου σε αυτή τη χώρα», είπε ο Ακάρ.

Επειδή ξεκίνησε η διαδικασία σχετικά με απεχθείς πράξεις στην Ουκρανία, οι οποίες συνιστούν εγκλήματα πολέμου, και έτσι είναι, καλό θα ήταν να βρεθούν και οι Τούρκοι μισθοφόροι, και να ελεγχθούν εξονυχιστικά το τι έκαναν στην Μαριούπολη, ειδικά αν λέμε προέβησαν σε πράξεις που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, κυρίως κατά των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της πόλης που τράβηξαν τα πάνδεινα 8 χρόνια τώρα από του νεο-Ναζί του Κιέβου.  

Για το θέμα αυτόν αν υπάρχει οτιδήποτε θα το μάθουμε από τους ίδιους τους κατοίκους όταν ολοκληρωθεί 100% η κατάληψη της πόλης. 

Οι Τούρκοι πιθανότατα θα γνώριζαν ότι στην πόλη κατοικούν χιλιάδες ελληνικής καταγωγής πολίτες.

Στο λιμάνι της πόλης οι μάχες μεταξύ Ρώσων και μελών του Συντάγματος Αζοφ

Από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, η προσοχή έχει πλέον μετατοπιστεί στο λιμάνι αυτής της πόλης, όπως γράψαμε και χθες. 
Μέρος των ουκρανικών εθνικιστικών ταγμάτων υποχώρησε εκεί, και αμέσως πολλά πλοία πήραν φωτιά στο εμπορικό λιμάνι της Μαριούπολης.

Καταστράφηκε ένα ξένο φορτηγό πλοίο, καθώς και ένα ουκρανικό πλοίο.

Το κανάλι Telegram της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής αναφέρει ότι οι μαχητές του Αζόφ διέπραξαν τον εμπρησμό σε πλοία στο λιμάνι. Οι εντολές δόθηκαν από το κέντρο ψυχολογικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...