Ένοπλες Συρράξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ούτε το Σάββατο έφτασε η ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι αυτοκινητοπομπές που θα βοηθούσαν στην απομάκρυνση των αμάχων, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πολιορκημένη Μαριούπολη ούτε χθες, ούτε και σήμερα και επέρριψε την ευθύνη στις «καταστροφικές ενέργειες» της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό RIA, ένας ρώσος αξιωματούχος είπε ότι λόγω των ενεργειών του Ερυθρού Σταυρού οι αυτοκινητοπομπές ξεκίνησαν πολύ αργά και δεν κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως στη Μαριούπολη.

Η αυτοκινητοπομπή του Ερυθρού Σταυρού με προορισμό τη Μαριούπολη αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να γυρίσει πίσω την Παρασκευή, επειδή ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η αποστολή της και να αρχίσει την εκκένωση της πόλης, ανέφερε η Διεθνής Επιτροπή. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα προσπαθούσε ξανά να φτάσει στην πόλη το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρακτορείο Interfax επικαλείται τον συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ, διευθυντή του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι ο Ερυθρός Σταυρός επέδειξε αδυναμία στην παροχή οποιασδήποτε βοήθειας για την απομάκρυνση πολιτών από την πόλη.

Ο Μιζίντσεφ είπε ότι, λόγω των ενεργειών του Ερυθρού Σταυρού, οι αυτοκινητοπομπές αναχώρησαν πολύ αργά την 1η και στις 2 Απριλίου και δεν κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως στην πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την Παρασκευή, υποστήριξε ο Μιζίντσεφ, οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού έκαναν μη προγραμματισμένες στάσεις και ορισμένα οχήματα αποσπάστηκαν από την κυρίως φάλαγγα και κατόπιν γύρισαν πίσω.

Ο Ερυθρός Σταυρός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ