Ένοπλες Συρράξεις

Ουκρανία: Στην «καρδιά» των βομβαρδισμών η Λβιβ όλο το Σάββατο

«Σήμερα, δύο στρατηγικής σημασίας υποδομές επλήγησαν», είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης Μαξίμ Κοζίτσκι, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου, την οποία διέκοψαν οι σειρήνες συναγερμού.

«Η μία εξ αυτών ήταν μια αποθήκη καυσίμων μέσα στην πόλη της Λβιβ, σε μια κατοικημένη περιοχή και η δεύτερη είναι ένας στρατιωτικός χώρος, ένα εργοστάσιο που βρίσκεται επίσης σε κατοικημένη περιοχή», εξήγησε, αναφέροντας πως αυτοί οι χώροι επλήγησαν από δύο βομβαρδισμούς ο καθένας.

«Πέντε άνθρωποι στο πρώτο σημείο χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός κι ότι μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο δεύτερο σημείο σβήνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με τα σημερινά πλήγματα, οι επιτιθέμενοι θέλουν να πουν «καλημέρα» στον πρόεδρο Μπάιντεν που βρίσκεται στην Πολωνία», δήλωσε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίγι Σαντόβι.

Ο δήμαρχος του Λβιβ δημοσίευσε νωρίτερα ένα βίντεο στο Telegram, στο οποίο διακρίνεται σε ένα σχολείο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, από τον δεύτερο χώρο που επλήγη. «Τα παράθυρα έχουν σπάσει, όμως όλοι είναι ζωντανοί και αυτό είναι το σημαντικότερο», είπε.

«Τα πλήγματα των ρωσικών πυραύλων στην πόλη του Λβιβ είναι μια απόπειρα εκφοβισμού των Ουκρανών, των διπλωματών των δημοκρατικών χωρών που βρίσκονται στην πόλη», εκτιμά ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας Αντρίγι Ιέρμακ στο Telegram.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ