Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι ''τυφλώνουν'' τους Ισραηλινούς στη Συρία: Η Μόσχα ''μπλόκαρε'' το έργο των ισραηλινών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου

Φαίνεται ότι η ισραηλινή αεροπορία βομβαρδίζει κάθε στρατιωτική υποδομή του Ιράν στη Συρία, χωρίς να είχαμε ρωσική αντίδραση μέχρι πρότινος, καθώς αυτή η παθητικότητα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας, σχετίζονταν με την απροθυμία της Μόσχας να επικοινωνήσει απευθείας με το Τελ Αβίβ.

Οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις, κατέστρεψαν ιρανικές στρατιωτικές αποθήκες. Παρατηρητές επέστησαν την προσοχή στο γεγονός, ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη αυτή τη φορά πέταξαν μέσω της Ιορδανίας και Ιράκ, αποφεύγοντας τα συριακά πυραυλικά συστήματα S-300.

Δεν ήταν δυνατή η αεροπορική δράση του Ισραήλ ούτε από το νότο, ούτε από δυτικά, διότι και στις δύο περιπτώσεις τα ισραηλινά αεροσκάφη θα ανακαλύπτονταν αμέσως από τα ρωσικά ραντάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και ένα μήνα όμως το Ισραήλ, προσπαθεί ανεπιτυχώς να εμποδίσει τα συριακά και ρωσικά συστήματα αεράμυνας στη Συρία.

Η επιτυχία των συριακών συστημάτων αεροπορικής άμυνας στην απόκρουση των επιθέσεων της ισραηλινής αεροπορίας  αποδείχθηκε συνδεδεμένη, με το έργο των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, προσπαθώντας να κατηγορήσουν τη Ρωσία για παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών. 

Όπως αποδείχθηκε, χάρη στην παρέμβαση του ρωσικού στρατού, ήταν δυνατό να αποκλειστεί πλήρως η κανονική λειτουργία των ισραηλινών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, λόγω των οποίων η ισραηλινή πλευρά κατάφερνε προηγουμένως να χτυπήσει με επιτυχία στόχους στη Συρία.

Τα συριακά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των συμπλεγμάτων S-300, Pantsir-S και Buk-M2E, είναι πράγματι ενσωματωμένα με ρωσικά συστήματα αεράμυνας στην Αραβική Δημοκρατία. 

Παρ 'όλα αυτά, τα συριακά συστήματα αεράμυνας έχουν την ικανότητα να λειτουργούν και ανεξάρτητα και αυτό συντελεί στην αύξηση της  αποτελεσματικότητας απόκρουσης ισραηλινών πυραυλικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μυστικότητας, χάρη στον πλήρη αποκλεισμό των ισραηλινών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου. 

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα συριακά συστήματα αεράμυνας, άρχισαν πραγματικά να εντοπίζουν ισραηλινούς πυραύλους, αμέσως κατά την εκτόξευσή τους. Αυτό υποδεικνύεται από το γεγονός ότι ακόμη και πύραυλοι με χαμηλή υπογραφή ραντάρ, καταρρίπτονται ήδη στα σύνορα της Συρίας και του Λιβάνου, και οι πύραυλοι που εκλύονται από τα συριακά συστήματα αεράμυνας συνεχίζουν να κυνηγούν Ισραηλινά μαχητικά, ακόμη και στον εναέριο χώρο του Λιβάνου και του ίδιου του Ισραήλ.

Επιπροσθέτως οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, κατηγόρησαν τη ρωσική πλευρά ότι χρησιμοποιεί συστήματα S-400 Triumph, εναντίον ισραηλινών μαχητικών και ισραηλινών πυραύλων. Οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας, ήρθαν λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ προσπάθησε να πραγματοποιήσει άλλη επίθεση εναντίον της Συρίας, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού από 24 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στην Αραβική Δημοκρατία, τα συριακά συστήματα αεράμυνας κατάφεραν να ρίξουν 21 πυραύλους και οι υπόλοιποι τρεις δεν πέτυχαν τους στόχους τους.

Όπως προκύπτει από τη δήλωση του IDF, ο βασικός λόγος για τα ανεπιτυχή χτυπήματα στο συριακό έδαφος ήταν η χρήση από τη ρωσική πλευρά, των συστημάτων αεράμυνας S-400 που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Khmeimim και κοντά στο Masyaf. 

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, χάρη στα ρωσικά συστήματα S-400 τα συριακά συστήματα αεράμυνας πέτυχαν μέγιστη αποτελεσματικότητα στην απόκρουση ισραηλινών επιθέσεων. Επιπλέον, μια προσπάθεια του συριακού στρατού να καταρρίψει ισραηλινά μαχητικά με την εκτόξευση πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-200 Dvina, αποδίδεται στην συνεργασία με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Σύμφωνα με την IDF, κατά την πρόσφατη επίθεση, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη δεν εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της Συρίας, αλλά απλώς εκτόξευσαν πυραύλους, καλυπτόμενα  από  το ορεινό έδαφος του  γειτονικού Λιβάνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι IDF πιστεύουν ότι με μια τέτοια στρατηγική επίθεσης, το συριακό δίκτυο ραντάρ δεν είναι σε θέση να εντοπίσει τον πύραυλο από τη θέση εκτόξευσής του. Αλλά αυτό πλέον δεν μπορεί να επιτευχθεί, λόγω της εμπλοκής  του ρωσικού συγκροτήματος S-400 που βρίσκεται στις συριακές περιοχές Tartus και Latakia.

"Μόνο με την παραπάνω βοήθεια τα Συριακά συγκροτήματα του συριακού κυβερνητικού στρατού Pantsir-S και Buk-M2E,  είναι σε θέση να αναχαιτίσουν έξυπνους πυραύλους όπως ο πύραυλος  Delilah που μόλις είχαμε  εκτοξεύσει".  δήλωσε ο IDF λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Pantsir-S και το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Buk-M2E, μπορούν πράγματι να ενσωματωθούν στα συγκροτήματα S-400. 

Ρωσία, Ισραήλ, Ιράν και ΗΠΑ έχουν μπλέξει σοβαρά στην Συρία, μιας και τα συμφέροντα τους είναι απλά τεράστια. Η περίπτωση μιας παγκόσμιας διένεξης με αφορμή την χώρα αυτή, ίσως να είναι πιο πιθανή τώρα από ποτέ, και για αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι, που αφορούν γεωπολιτικά, ενεργειακά, και στρατιωτικά σχέδια για την Συρία τα οποία πρέπει να συμφωνηθούν από όλους.

Σε αδιέξοδο οι  Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στο μέτωπο με Συρία – Ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και S-400 τις καθιστούν ανίσχυρες.
 

https://www.youtube.com/watch?v=DWjkuaFeNds

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...