Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επιχειρούν στο Idlib

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σήμερα το πρωί ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την επαρχία Idlib της Συρίας, εκτελώντας τουλάχιστον δύο αεροπορικές επιδρομές στο Haresh Basanqoul στην υπαίθρια περιοχή του Idlib, χωρίς να γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματα από την επίθεση.

Ωστόσο η δραστηριότητα της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας είναι ιδιαίτερα έντονη για 2η συνεχόμενη ημέρα με πτήσεις μαχητικών και drone στην εν λόγω περιοχή, στην οποία  σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται τα αρχηγεία φατριών τζιχατζιστών και υποτυπώδη στρατόπεδά τους

Επίσης, σημειώνονται σήμερα το πρωί έντονες συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών υποστηριζόμενων φατριών και των κουρδικών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή του Al-Daghlbash στη δυτική υπαίθρια περιοχή της πόλης Al-Bab, ανατολικά του Χαλεπίου, συνοδευόμενη από ανταλλαγή εντατικών βομβαρδισμών.

Εν τω μεταξύ, οι Τουρκικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μπαράζ πυροβολικού  στην πρώτη γραμμή, ενώ  μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους παρατηρήθηκε να  πετούν πάνω από την περιοχή, εν μέσω αναφορών στόχευσης θέσεων κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή, ενώ υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για θύματα και στις δύο πλευρές.

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι το τέλος των εχθροπραξιών στην Συρία απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μιλάμε ουσιαστικά για το "Συριακό τέλμα", όπου έχουν βαλτώσει οι Δυνάμεις του Άσσαντ, οι φιλότουρκοι μισθοφόροι, οι Τούρκοι, οι Ρώσοι και οι Κούρδοι.

Οι μόνοι που δεν έχουν τελματώσει είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες προσπορίζονται το πετρέλαιο της Συρίας σε ποσοστό 90%, έχοντας κάποιες δυνάμεις τους εκεί για την ασφάλεια των πετρελαιοπηγών.

Εκτίμηση είναι ότι οι ΗΠΑ τελικά θα προωθήσουν ως λύση την δημιουργία ημιαυτόνομου Κουρδικού κράτους στη Βόρεια Συρία, το οποίο και θα υιοθετηθεί ως μέρος της λύσης για τη Συρία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ