Ένοπλες Συρράξεις

Συρία: Εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε μεταξύ μισθοφόρων της Τουρκίας - Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους

Τρεις   μισθοφόροι των τουρκικών δυνάμεων κατοχής,  σκοτώθηκαν λόγω της συνέχισης των συγκρούσεων που ξέσπασαν το Σάββατο το απόγευμα στην πόλη Ras al-Ayn, στην περιοχή  βορείως της  πόλης Hasaka, η οποία βρίσκεται στην ΒΑ Συρία

Οι τοπικές πηγές ανέφεραν στον δημοσιογράφο της SANA ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των  τούρκων μισθοφόρων  της λεγόμενης «ομάδας αλ-Χαμάτ» συνεχίστηκαν την Κυριακή την αυγή , στο πλαίσιο  διανομής λείας από  ληστείες που διενεργούν οι ίδιοι σε περιοχές  που έχουν  υπό τον  έλεγχό τους, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών από αυτούς .

Οι πηγές επεσήμαναν ότι μια κατάσταση έντασης και φόβου επικράτησε στην πόλη και προκάλεσε κατάσταση πανικού στους ντόπιους.

Εν τω  μεταξύ  οι ΗΠΑ μετέφεραν στρατιώτες, εξοπλισμό και πυρομαχικά από το ιρακινό έδαφος προς την συριακή βάση τους στην πόλη al-Shaddadi στη νότια περιοχή της Hasaka.

Πηγές ανέφεραν στην SANA , ότι τρία ελικόπτερα των αμερικανικών δυνάμεων προσγειώθηκαν  στην αμερικανική βάση στην πόλη al-Shaddadi  προερχόμενα από το Ιράκ, με  στρατιώτες με εξοπλισμό, πυρομαχικά και όπλα.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη  ότι οι  ΗΠΑ  αναβαθμίζουν περαιτέρω την στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή, αναμενόμενο άλλωστε, αφού ο Μπάϊντεν προτίθεται να στηρίξει τους Κούρδους της Συρίας του YPG που διαβιούν στην εν λόγω περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...