Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Παρακαλάει & τον Άσαντ ο Ερντογάν: Εσπευσμένα στη Δαμασκό η ΜΙΤ

Πληροφορίες αραβικού δικτύου, αναφέρουν ότι μια υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία έφτασε στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, με ρωσική διαμεσολάβηση, για συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση.

Η υψηλού επιπέδου τουρκική αντιπροσωπεία έφτασε στην πρωτεύουσα της Συρίας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί προθυμίας του για διάλογο με όλες τις περιφερειακές χώρες, υπό τον όρο ότι θα γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Τουρκίας.

Ο ιστότοπος «Xeber24», επικαλούμενος καλά ενημερωμένες πηγές στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, ανέφερε ότι μια τουρκική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αξιωματούχους της υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) και ανωτάτους Τούρκους αξιωματικούς είχε φτάσει, με ρωσική διαμεσολάβηση, για να συνομιλήσει με την συριακή κυβέρνηση.

Η πηγή, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, ανέφερε ότι οι σχέσεις της Συρίας με την Τουρκία δεν διαρρήχθηκαν ποτέ και συνεχίζονταν ακόμη και στο αποκορύφωμα της κρίσης.

Τόνισε δε, ότι το “νερό μπαίνει στο αυλάκι” αργά και σταθερά με ρωσική διαμεσολάβηση, καθώς οι Ρώσοι εργάζονται για να σπάσουν το τείχος μεταξύ των δύο πλευρών και να το ανακοινώσουν σύντομα επίσημα πλέον.

Η πηγή τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση είναι ανοιχτή στις σχέσεις της με όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, του Ιράκ και του Ιράν, καθώς η διαφύλαξη των συμφερόντων και της ασφάλειας αυτών των χωρών συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της συριακής κυβέρνησης, ανεξάρτητα από τις πολεμικές περιστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία φιλοξενεί όλες τις συριακές ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες της αντιπολίτευσης, αλλά τώρα αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από ορισμένα από τα σημεία στην επαρχία του Idlib μετά από συνεννόηση με τη Ρωσία, όπως συνέβη στη Γκούτα, το Χαλέπι, την Χάμα, την Χομς και τη Νταράα.

Η πηγή δεν ανέφερε τι θα συζητούσε η τουρκική αντιπροσωπεία με τη συριακή κυβέρνηση.

Ο Ερντογάν λοιπόν όπως δείχνουν, δίνει τα ρέστα του με όλες τις χώρες της περιοχής, αφού “κατανόησε” ότι έφτασε στα όρια απροσδόκητων εξελίξεων με την δύση.

Με την ΜΙΤ και τον τουρκικό στρατό ως πρωμετωπίδα, η Άγκυρα ξεκίνησε ένα νέο ακόμα πιο επικίνδυνο σχέδιο, που αφορά την “εξομάλυνση” των σχέσεων της με όλες τις χώρες της Μεσογείου, για κάποιο διάστημα βέβαια, διότι τα ωραία δεν κρατάνε πολύ.

Κύρια επιδίωξη των νεο-Οθωμανών παμπόνηρων Τούρκων, η αποφυγή σοβαρών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και η κάλυψη των νώτων της χώρας, πριν την αναμέτρηση τους με την Ελλάδα που είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο της Άγκυρας.

Η “στάχτη στα μάτια” που ρίχνει ο Ερντογάν είναι μια σοβαρή κεκαλυμένη στρατιωτική επιχείρηση αποπροσανατολισμού και της Αθήνας, η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να πιστέψει τα “παχιά λόγια” από τους Τούρκους, που ζητούν κρατώντας κλάδο ελαίας την απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από τα  νησιά του Αιγαίου σε πρώτη φάση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...