Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Χάφταρ σε Ακάρ: «Η απάντησή μας θα δοθεί στο πεδίο και θα είναι σκληρή»

Καζάνι που βράζει η Λιβύη, καθώς παρά την εκεχειρία και τις διαπραγματεύσεις των μέχρι πρότινος εμπόλεμων πλευρών ώστε να εξευρεθεί πολιτική λύση, η Τουρκία εξακολουθεί να στέλνει οπλισμό και μισθοφόρους, προκαλώντας την «έκρηξη» του Χάφταρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, παρατηρούνται κινήσεις δυνάμεων και των δύο πλευρών στην περιοχή μεταξύ Σύρτης και Αλ Τζούφρα.

Το γεγονός οδήγησε τον στρατιωτικό ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να απευθύνει «τελεσίγραφο» στην Τουρκία, αναφέροντας: «Η εποχή των αποικιακών ψευδαισθήσεών σας έφτασε στο τέλος και πρέπει να διαλέξετε αν θα πολεμήσετε ή θα φύγετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες ώρες αργότερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισκεπτόταν την Λιβύη και απειλούσε ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και οι υποστηρικτές τους στην ανατολική Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη, ο Ακάρ δήλωνε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ και οι υποστηρικτές τους δεν θα έχουν «πού να κρυφτούν» εάν βάλουν στο στόχαστρό τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Όμως στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανταπάντηση του Χάφταρ στον Ακάρ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χασάν Σίβρι, ο στρατηγός Χαφτάρ απάντησε, «Η απάντησή μας στο πεδίο θα είναι σκληρή.» 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ