Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσία: "Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν προβοκάτσια κατά του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ"

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία δήλωσε την Τρίτη ότι οι ισλαμιστές μαχητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν επίθεση στην περιοχή της Ιντλίμπ προκειμένου να κατηγορήσουν αργότερα τον αραβικό στρατό της Συρίας (SAA) ότι στοχεύει τις τουρκικές δυνάμεις.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο συνταγματάρχης Alexander Greenkiewicz, αναπληρωτής επικεφαλής του κέντρου, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Hmeimim στο Κυβερνείο Λαττάκεια, επιβεβαίωσε ότι οι πληροφορίες του κέντρου δείχνουν ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που βρίσκονται στην περιοχή σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν πόλη στο Κυβερνείο της Ιντλίμπ χρησιμοποιώντας κονιάματα και πυραύλους.

Εξήγησε ότι ένα βίντεο με τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών καταγράφηκε από τους τρομοκράτες που σχεδίαζαν να τα δημοσιεύσουν στους ιστότοπούς τους «με σκοπό να κατηγορήσουν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης να κατευθύνουν επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων».

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτόν τον ισχυρισμό από το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης.

Το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης κατηγόρησε στο παρελθόν τους μαχητές στο Ιντλίμπ ότι σχεδίαζαν προβοκάτσια με χημικά όπλα, με σκοπό να κατηγορήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ