Ένοπλες Συρράξεις

Οι Ρώσοι "πατάνε" Α. Μεσόγειο: Έρχεται το καταδρομικό Moskva & μία Κορβέτα

Το βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva κλάσεως Slava επιστρέφει στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και σύντομα θα είναι στην Α. Μεσόγειο αναφέρουν πηγές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλάμε για μια κινητή πλατφόρμα πυραύλων Κρουζ τρομερά επικίνδυνη και θανατηφόρα για κάθε αντίπαλη ομάδα πολεμικών πλοίων.

Το Moskva είχε προγραμματιστεί να καταπλεύσει στην Μαύρη θάλασσα στα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Το πλοίο ναυαρχίδα του συγκεκριμένου στόλου έχει εκσυγχρονισθεί το 2018. Το 2019 ξεκίνησε δοκιμές και τώρα είναι έτοιμο για αποστολή στην Μαύρη και Μεσόγειο θάλασσα.

“Το Moskva είναι το πιο ισχυρό πολεμικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας”, δήλωσε ο ειδικός Ντμίτρι Μπόλτενκοφ

«Το Καταδρομικό αυτό θα υπηρετήσει το ρωσικό ΠΝ για πολλά ακόμη χρόνια. Οι αντι-πλοϊκοί του πύραυλοι μπορούν να βυθίσουν οποιοδήποτε σκάφος. Είναι εξοπλισμένο με αντιεροπορικά βλήματα μεγάλου βεληνεκούς S-300, δημιουργώντας μια αντιαεροπορική ομπρέλα σε μια ολόκληρη περιοχή. Οι ιδιότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στη Συρία όπου το πλοίο αυτό υπερασπίστηκε τις βάσεις Hmeimin και Tartus από όλων των ειδών τις επιθέσεις», τόνισε ο ίδιος.

Το Moskva μεταφέρει 16 αντιαεροπορικούς πυραύλους P-1000 Vulcan με ακτίνα τουλάχιστον 700 km.

“Οι πύραυλοι του Moskva μπορούν να καταστρέψουν τον αντίπαλο στην είσοδο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και στο Βόσπορο”, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του Ναυτικού Ναύαρχος Βαλεντίν Σελιβάνοφ.

https://twitter.com/HarbiehNadie/status/1251788975871791106

Τα καταδρομικά «Moskva», «Μεγάλος Πέτρος», «Varyag» και «Ναύαρχος Ναχίμοφ», φέρονται να έχουν εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους «Zircon».

Οι δυνατότητες του πυραύλου αυτού παραμένουν «επτασφράγιστο μυστικό», αλλά σύμφωνα με ανοικτές πηγές (OSINT) και πληροφορίες το βεληνεκές του νέου πυραύλου μπορεί να φτάσει έως και 400 χιλιόμετρα, ενώ η ταχύτητα του υπερβαίνει την ταχύτητα του ήχου πέντε ή έξι φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία αυτά ως πλατφόρμες πυραυλικών συστημάτων ιδιαίτερης αποτελεσματικότητας, αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για όλα τα πλοία στην Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή η Κορβέτα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας Orekhovo-Zuyevo, εξοπλισμένη με πυραύλους Κρουζ Kalibr-NK, πέρασε τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων για να ενταχθεί στη μεσογειακή ομάδα μάχης του ρωσικού ναυτικού, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Στόλου σήμερα Τρίτη.

"Το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποιεί μια προγραμματισμένη διέλευση από τη Σεβαστούπολη προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης, το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποίησε μια σειρά από  ασκήσεις αεράμυνας", ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Η κορβέτα Orekhovo-Zuyevo αναμένεται να ενταχθεί στη μόνιμη μεσογειακή ομάδα του ρωσικού ναυτικού την Τρίτη το απόγευμα.

Από το 2013, η Ρωσία άρχισε να δημιουργεί μια νέα επιχειρησιακή ναυτική ομάδα στην Μεσόγειο. Η νέα μόνιμη Μοίρα του ρωσικού ΠΝ ασχολείται με προγραμματισμένες και έκτακτες αποστολές μάχης που προκύπτουν στο μεσογειακό θέατρο επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής απειλών για την εθνική και στρατιωτική ασφάλεια των ρωσικών βάσεων στην Συρία.

Το σίγουρο είναι ότι η Μόσχα ενισχύει και πάλι την ναυτική παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ η Τουρκία ανακοινώνει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να κυριαρχήσει στην ίδια περιοχή, ενώ μαίνονται οι μάχες σε Συρία και Λιβύη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ