Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι ''κάρφωσαν'' τις θέσεις των Τούρκων στην Α. Μεσόγειο: ''Τους σταμάτησαν τα ελληνικά μαχητικά την Μ. Παρασκευή'' - Χάρτες

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησαν Ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία βγάζουν στη ''σέντρα'' τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. 

Πριν λίγες ημέρες, όπως σας ανέδειξε πρώτο το Πενταπόσταγμα, έλαβε χώρα αποστολή τουρκικών μεταγωγικών, μαχητικών και UAV σε Κυπριακή ΑΟΖ, Κρήτη και Λιβύη. 

Αυτό που δεν παρατήρησε κανείς είναι ότι το ''κάρφωμα'' των θέσεων έγινε από ρωσικό ραντάρ. Αμέσως οι κινήσεις των Τούρκων ανέβηκαν στο PlaneRadar.ru. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την στιγμή που αποκαλύφθηκε το στίγμα των Τούρκων, αμέσως όλα τα μαχητικά γύρισαν στις βάσεις τους.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως εκείνη την ημέρα ενεργοποιήθηκε η Ελληνική ΠΑ, η οποία ανέκοψε την τουρκική επέλαση προς την Λιβύη. 

Σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ, το οποίο στηρίζει το Κρεμλίνο, οι Τούρκοι συνεχώς προκαλούν σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Μάλιστα ''καρφώνουν'' και την στρατηγική Ερντογάν. 

Αναφέρουν πως η Άγκυρα έχει στόχο και σκοπό να κλιμακώσει στη Λιβύη το επόμενο διάστημα, με την χρήση πολεμικών αροσκαφών. Πρόκειται για μία πληροφορία που ανέδειξε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα.  

''Κατά τη διάρκεια της γνωστής τουρκικής επιχείρησης  στην Κεντρική Μεσόγειο, τουλάχιστον 16 τουρκικά αεροσκάφη F-16 εισέβαλαν ταυτόχρονα παράνομα στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης, με εννέα οπλισμένα και 11 να πετούν σε σχηματισμό μάχης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως απογειώθηκαν αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από τις αεροπορικές βάσεις της Κρήτης (κόλπος Σούδα και Καστέλι) για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη και σε 4 περιπτώσεις, πραγματοποιήθηκαν αερομαχίες, είναι  ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφηκε μια τόσο μεγάλη σε έκταση τουρκική αεροπορική δραστηριότητα πάνω από την Κεντρική Μεσόγειο'', αναφέρουν οι Ρώσοι.   

Δείτε τους χάρτες που ''κάρφωσαν'' τους Ρώσους

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ