Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσοτουρκική βεντέντα στη Συρία: Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά ρωσικών αεροσκαφών

Εντολή εκ των άνωθεν φαίνεται ότι εκτελούν κατά γράμμα οι Τούρκοι στρατιωτικοί στη Συρία, έχοντας κύριο σκοπό να καταρρίψουν οπωσδήποτε ρωσικό ή συριακό μαχητικό, ως αντιστάθμισμα των πρόσφατων απωλειών Τούρκων στρατιωτικών όλες τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγες ώρες, ο τουρκικός στρατός και οι υποστηριζόμενοι από αυτόν τζιχαντιστές μαχητές, προσπάθησαν τρεις φορές να καταρρίψουν ρωσικά και συριακά στρατιωτικά αεροσκάφη στην επαρχία Ιντλίμπ.

Μιλάμε για τουλάχιστον ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Su-34 και ένα συριακό Su-22, στα οποία επιτέθηκαν οι Τούρκοι στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ. Η κατάρριψη του ρωσικού και συριακού μαχητικών αποφεύχθηκε λόγω του έγκαιρου εκτόξευσης flares και των καταλλήλων ελιγμών από τους πιλότους.

Σύμφωνα με βίντεο μπορούμε να δούμε πώς το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34, αφού χτυπήσει στις θέσεις των φιλότουρκων τζιχαντιστών, ρίχνει flares (θερμοβολίδες) και προσπαθεί να ξεφύγει από τον εγκλωβισμό των τουρκικών φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων MANPADS.

Παρόμοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με άλλες πηγές, παρατηρήθηκαν επίσης με συριακά μαχητικά αεροσκάφη. "Και οι τρεις λυσσώδεις τουρκικές προσπάθειες για την κατάρριψη ρωσικών και συριακών αεροσκαφών καταγράφηκαν σχεδόν στην ίδια περιοχή, ενώ στην προσπάθεια συμμετείχαν όχι μόνο οι φιλότουρκοι  μαχητές αλλά και ο τουρκικός στρατός, γεγονός που επιβεβαιώνει την απόδειξη ότι ήταν στρατεύματα του Ερντογάν προσπαθούν να καταρρίψουν πάση θυσία  ρωσικά και συριακά μαχητικά", αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Η ρωσική πλευρά επίσημα, δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες για τις αήθεις προσπάθειες των Τούρκων στρατιωτικών και των φιλότουρκων τρομοκρατών τους, ωστόσο, δεδομένου του βίντεο που εμφανίστηκε, θα δούμε σύντομα τις αντιδράσεις του Κρεμλίνου στο θέμα αυτό.

https://twitter.com/LastDef/status/1232749104436039680

Μιλάμε για μια άτυπη βεντέτα, την στιγμή που αυτήν την ώρα Τούρκοι και Ρώσοι, υποτίθεται ότι “συζητούν”για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.  

Σύμφωνα άρθρο μας και απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσε το Nordic Monitor, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έχει δώσει σαφείς οδηγίες (οι οποίες ισχύουν κανονικά για όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων μιας χώρας), για κατάρριψη ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών, μετά το πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα απόρρητα έγγραφα της τουρκικής ιστοσελίδας δείχνουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να καταρρίψει κάθε ρωσικό μαχητικό που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της στρατιωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2016 στην Άγκυρα, ο Χουλουσί Ακάρ, ο τότε επικεφαλής του γενικού επιτελείου και σημερινός υπουργός άμυνας, είχε τονίσει το γεγονός ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να καταρρίψουν και άλλο ρωσικό αεροσκάφος σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου (όπως τον εννοεί η Άγκυρα και στο βόρειο κομμάτι της Συρίας το οποίο κατέχουν τουρκικές δυνάμεις)”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Η διαταγή για τα ρωσικά αεροσκάφη είναι διαρκής από το τουρκικό γενικό επιτελείο, ενώ τώρα έχει λάβει το χαρακτήρα “βεντέτας”, μιας και οι Ρώσοι πιλότοι  κατεβαίνουν κάτω από 5000 πόδια για να κτυπήσουν αποτελεσματικά, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και την πτήση τους.

Αν λέμε έχουμε κάποια στιγμή κατάρριψη ρωσικού ή συριακού μαχητικού, τότε πως θα αντιδράσει η Μόσχα;

Εκτιμάται ότι τότε θα έχουμε μια πιθανή μαζική ρωσική αεροπορική επιχείρηση κατά του συνόλου των τουρκικών δυνάμεων στην Συρία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρκικό στρατό.      

https://twitter.com/pentapostagma/status/1233061677530275840

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ