ρωσική αεροπορία
Ένοπλες Συρράξεις

"Βαλτώνουν" οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας: Ανοικτή εντολή Άγκυρας για κατάρριψη ρωσικών μαχητικών

Οι Τούρκοι δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ “συμμάχους”, παρά μόνο “πρόθυμους”, οι οποίοι θα υλοποιούν τα συμφέροντα τους σε απίστευτο βαθμό, όποιος και να κυβερνά αυτήν την χώρα. Όποιος στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της Άγκυρας, “μαχαιρώνεται πισώπλατα” χωρίς κανέναν ενδοιασμό.  

Το ίδιο συμβαίνει και με την “ερμαφρόδιτη” σχέση με τη Ρωσία ή καλύτερα την προσωπική σχέση μεταξύ των δύο προέδρων, Πούτιν και Ερντογάν.

Ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δικές τους πληροφορίες αλλά και έγγραφα του Τούρκου δημοσιογράφου Α.Μποζκούρτ, (ο οποίος υλοποιεί τα δικά του αμφιλεγόμενα σχέδια), αποκαλύπτουν ότι ο τουρκικός στρατός έχει λάβει μόνιμες οδηγίες από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, να καταρρίπτει ρωσικά αεροσκάφη πάνω στη Συρία, όταν αυτά αποτελέσουν απειλή για την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Nordic Monitor, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έχει δώσει σαφείς οδηγίες (οι οποίες ισχύουν κανονικά για όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων μιας χώρας), για κατάρριψη ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών, μετά το πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

"Τα απόρρητα έγγραφα της τουρκικής ιστοσελίδας δείχνουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να καταρρίψει κάθε ρωσικό μαχητικό που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της στρατιωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2016 στην Άγκυρα, ο Χουλουσί Ακάρ, ο τότε επικεφαλής του γενικού επιτελείου και σημερινός υπουργός άμυνας, είχε τονίσει το γεγονός ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να καταρρίψουν και άλλο ρωσικό αεροσκάφος σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου (όπως τον εννοεί η Άγκυρα και στο βόρειο κομμάτι της Συρίας το οποίο κατέχουν τουρκικές δυνάμεις)”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Επισημαίνουν δε οι Ρώσοι ότι, πριν από λίγες ημέρες, φορητά αντιαεροπορικά συστήματα έριξαν δύο πυραύλους κατά δύο ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, επιβεβαιώνοντας την ισχύ της διαταγής του Ακάρ, αλλά και τις ύποπτες προθέσεις της Άγκυρας κατά της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το γεγονός, όπως σημειώνει ρωσικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων, υποδηλώνει με πλήρη σαφήνεια τις προθέσεις της Άγκυρας να ακολουθήσει μια επιθετική πολιτική έναντι της Ρωσίας, όπου νομίζει ότι θίγονται τα συμφέροντα της.

Στη Συρία έχουν γίνει πολλά περιστατικά, πολλά από τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ανάμεσα σε τουρκικές δυνάμεις, φιλότουρκους τζιχαντιστές και συριακές/ρωσικές δυνάμεις.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η μεγάλη υποψία των Τούρκων, ότι Ρώσοι και Αμερικανοί, ενδεχομένως να στριμώξουν και τελικά να διώξουν την Τουρκία από το συριακό έδαφος, λόγω των δικών τους συμφερόντων, ως υπερδυνάμεις.

Το θέμα όμως για τον Ερντογάν, αλλά και για το επόμενο Τούρκο πρόεδρο θα είναι αν η χώρα αυτή μπορεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε τόσα ανοικτά μέτωπα, (Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Αιγαίο, Α.Μεσόγειο, Κύπρο κά), παίζοντας ένα ρόλο που δεν μπορούν να τον διαχειριστούν οι σημερινοί νεο-Οθωμανοί, διότι τους “βγαίνει" το πραγματικό  αιματοβαμμένο πρόσωπο των τουρκο-μογγόλων Σελτζούκων προγόνων τους στην επιφάνεια.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...