Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι ετοίμαζαν επίθεση σε ρωσική βάση - Ρώσος στρατηγός ε.α.: "Στη Συρία η αρχή της κατάργησης της Λωζάνης"

Ρωσικός και δυτικός τύπος αποκαλύπτουν πράγματα και θαύματα στη Συρία, τα οποία αποκρύπτει το τουρκικό κράτος από τους πολίτες του.

Συγκεκριμένα, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-34, κατέστρεψαν τρία τουρκικά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, ενώ οι Σύροι κατέστρεψαν 6 άρματα μάχης του τουρκικού στρατού αλλά και ΤΟΜΑ.  

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, τα τουρκικά στρατεύματα μετέφεραν συστήματα MLRS στη Συρία πριν από λίγες ημέρες με σκοπό να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν μια επίθεση με πυραύλους  κατά της ρωσικής βάσης Khmeimim, “καλυπτόμενοι” πίσω από το μύθο ότι πρόκειται για τρομοκρατικές ενέργειες των Τζιχαντιστών, κάτι που επιβεβαιώσαμε χθες με άρθρο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι τα τουρκικά συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Al-Kabin πανέτοιμα για δράση, αλλά οι Ρώσοι τους εντόπισαν τάχιστα με drone και τους έδωσαν ένα απροσδόκητο πλήγμα, μετατρέποντας τα τουρκικά MLRS σε μια μάζα παλιοσίδερων, εξαλείφοντας έτσι μια επίθεση κατά της ρωσικής αεροπορικής βάσης.

Εκτός από τις τοπικές πηγές, αυτή η επίθεση αναφέρθηκε και στον γνωστό ιστότοπο που παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στη Συρία με την ονομασία liveuamap.com.

Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, στην περιοχή από την οποία τα τουρκικά στρατεύματα προσπάθησαν να επιτεθούν στην αεροπορική βάση Khmeimim, υπήρχαν τουλάχιστον τρία συστήματα T-122 Sakarya, τα οποία θα πυροδοτούσαν 120 πυραύλους κατά της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης.

Οι ειδικοί εκφράζουν πολύ σοβαρούς φόβους ότι η Τουρκία θα μεταφέρει βαρύ πυροβολικό στους ισλαμιστές μαχητές, για να κτυπήσουν την ρωσική βάση Khmeimim.

Από την άλλη πλευρά, τα συριακά στρατεύματα, παρά τις σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν εναντίον τους, εξουδετέρωσαν επιτυχώς δεκάδες φιλότουρκους τρομοκράτες και τον τελευταίο τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό που στάλθηκε στο Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με στοιχεία, το συριακό πυροβολικό κατέστρεψε τουλάχιστον έξι τουρκικά άρματα μάχης M60, 12 θωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού, τα οποία οι Τούρκοι στρατιώτες και οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν κατά των δυνάμεων του Άσαντ.

Από την έναρξη της τουρκικής εισβολής στη Συρία, οι απώλειες της Άγκυρας έχουν ήδη προσεγγίσει 32 νεκρούς στρατιώτες, 12 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ και πολλά άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ειδικοί λένε ότι ο συριακός στρατός έχει το δικαίωμα να κτυπήσει τις τουρκικές δυνάμεις και τους ισλαμιστές μαχητές, αφού αυτοί πρώτοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα,  και επιτίθενται στη Δαμασκό, ενώ οι τελευταίοι οργανώνουν εκτενή δίκτυα τρομοκρατίας.

"Ο Άσαντ είναι ακατάλληλος για την Τουρκία και είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει το Ιντλίμπ και θα συνεχίσει να εξοπλίζει τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Η παρέμβαση της Ρωσίας μπερδεύτηκε με τους χάρτες όχι όμως όπως η Άγκυρα, στο δρόμο της για την αποκατάσταση των συνόρων της, που υπήρχαν πριν από την συμφωνία της Λωζάνης του 1923, μετά από την οποία η Τουρκία έχασε τεράστια εδάφη.

Ο Συριακός στρατός, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, έχει κάθε δικαίωμα να επιτεθεί στους Τούρκους εισβολείς στην επικράτειά του.

Και σε αυτή τη άμεση σύγκρουση, εάν συμβεί, ο Ερντογάν θα χάσει", δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου Ρώσων αξιωματικών, στρατηγός ε.α. Σεργκέι Λιποβόι, σε συνέντευξη του στην ρωσική στρατιωτική επιθεώρηση.

Οι ειδικοί λένε ότι η Τουρκία προκαλεί πολύ σοβαρά τη Μόσχα, αφού ένας ανοιχτός πόλεμος εναντίον του συριακού στρατού, θα αναγκάσει τη Ρωσία να συμμαχήσει με τον Άσαντ και χωρίς την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας, η Τουρκία θα χάσει χιλιάδες στρατεύματα τις πρώτες μέρες.

Την ουσία εδώ για την Ελλάδα μας τη δηλώνει ο Ρώσος στρατηγός ε.α., λέγοντας ότι ο Ερντογάν ξεκίνησε το “ξήλωμα” της συνθήκης της Λωζάννης από το συριακό έδαφος, για να συνεχίσει μετά στο Αιγαίο.  

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ