Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Βατερλό» του τουρκικού στρατού - Ενα ακόμη Leopard εκτός μάχης - 10 Τούρκοι νεκροί! - Παρακαλάει ΗΠΑ ο Ερντογάν

Ένα νέο «Βατερλό» του τουρκικού στρατού εξελίσσεται από χθες βράδυ μέχρι  σήμερα το πρωί   στην Συρία , από το σχέδιο των Κούρδων να «καναλάρουν»  τις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις και τις φάλαγγες με τα Leopard 2 A4 σε «προκαθορισμένα σημεία»…παγίδες…στα οποία είχαν «προσαρμόσει» δυτικής προέλευσης αντιαρματικά και βαρέα όπλα …για να τα «εξοντώσουν».

Πληροφορίες του πρακτορείου Haurar αναφέρουν έκθεση του SDF έκθεση σχετικά με την τριήμερη μάχη με τον τουρκικό στρατό και των ανταρτών  FSA την Τρίτη, στην οποία επισημαίνουν ότι τουλάχιστον 10  Τούρκοι στρατιώτες και  δεκάδες μαχητές του  FSA σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Afrin.

https://youtu.be/z3wr0Z7ThcY

Δύο θωρακισμένα οχήματα και δύο άρματα μάχης  του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν επίσης, αναφέρουν οι δυνάμεις των Κούρδων .

Σκοπός των Κούρδων είναι η πρόκληση μαζικών τουρκικών απωλειών , τις οποίες δεν πρόκειται να αντέξει η «ασθμαίνουσα» τουρκική κοινωνία σε καμία περίπτωση , σε αντίθεση με τους ίδιους …που αντέχουν τα πάνδεινα.      

Αλλά και σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου,  το  πρακτορείο ειδήσεων Haurar ανέφερε ότι 37 αντάρτες του FSA  οι οποίοι υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό εξοντώθηκαν  στα χωριά του Ομέρ και Kuda στην περιοχή Afrin και  Rajo.

Επιπλέον, οι κουρδικές δυνάμεις, κυριαρχούν πλήρως των αποκαλούμενων  δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας, ενώ κατέστρεψαν επίσης ένα ακόμη  τουρκικό Leopard 2 A4 .

Επίσης ένας πολίτης σκοτώθηκε  και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από βολές τουρκικών  πολλαπλών συστημάτων πυραύλων Τ-122   στην περιοχή Rajo την Τρίτη το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, οι μαχητές του SDF  επιτέθηκαν στις δυνάμεις  Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος υποστηρίζεται από τον τουρκικό στρατό στην επίθεση κατά της Afrin, στο χωριό Bazar στο Νταρ Tazz στη βορειοδυτική Συρία.

Το πρακτορείο ANHA ανέφερε ότι οκτώ μαχητές της FSA σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

https://youtu.be/EAQa_a6WXNE?t=1

Για αυτό τον λόγο  η Τουρκία ζήτησε από χθες εσπευσμένα από την Γερμανία την αναβάθμιση των γερμανικής κατασκευής αρμάτων με συστήματα αυτοπροστασίας από αντιαρματικούς πυραύλους, κάτι που αναμένεται να το αποδεχθεί το Βερολίνο .

 Την ίδια στιγμή αμερικανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Jonathan Cohen και αξιωματούχους από το Υπουργείο Άμυνας, είναι... στην Άγκυρα για συνομιλίες στο πλαίσιο μιας κοινής ομάδας εργασίας για την τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν .

Η  ατζέντα της ομάδας εργασίας περιλαμβάνει ορισμένα θέματα που αφορούν στην ένταση στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία.

Σε άλλη συνάντηση σήμερα  το απόγευμα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι με επικεφαλής τον ΥΠΑΜ Cohen,  θα συζητήσουν την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, όπου η τουρκική πλευρά θα τους ενημερώσει σχετικά με την εν εξέλιξη της τουρκικής επιχείρησης, …..αναφέρει βέβαια ο τουρκικός τύπος.

Η ουσία είναι σύμφωνα με δυτικές πηγές ότι οι Αμερικανοί θα τους απειλήσουν να μην εισέλθουν στην Ιεράπολη δυτικά του Ευφράτη , ενώ θα ζητήσουν την διακοπή της επιχείρησης αλλιώς θα προμηθεύσουν τους Κούρδους με ακόμα πιο «αποτελεσματικά» όπλα.

https://youtu.be/R7HCG86j8Tg?t=3

Προσωρινά ο Τούρκος πρόεδρος κερδίζει αυτό που θέλει …αλλά στην ουσία εισέρχεται στον..… «λάκκο με τα φίδια» , κάτι που σημάνει πολύ σύντομα και το δικό του τέλος .

 

https://youtu.be/SER3DaYiQ90?t=5

https://youtu.be/H3wo6-ATjd0?t=10

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ