Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Νέα επίθεση ουκρανικών σκαφών καμικάζι στο πολεμικό πλοίο «PRIAZOVIE»-Περιπολούσε στην περιοχή των αγωγών Turkish Stream και Blue Stream

Δήλωση για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, έκανε ο πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, Μπεν Χότζες. Κατά τη γνώμη του, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια προπαρασκευαστική επιχείρηση, το καθήκον της οποίας είναι να μπερδέψει τη διοίκηση του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ίδιος ο ουκρανικός στρατός δεν έχει εξαπολύσει ακόμη αντεπίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα, ο Χότζες παρουσίασε την κατάσταση στην κατεύθυνση Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε ανθρώπινο δυναμικό και τεθωρακισμένα οχήματα, ως «παγίδα» για τον ρωσικό στρατό, που έστησε η διοίκηση του ουκρανικού στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο, την προπαρασκευαστική επιχείρηση θα ακολουθήσει μια πραγματική αντεπίθεση, την οποία τα ρωσικά στρατεύματα αδυνατούν να σταματήσουν.

Ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού, κατά τη γνώμη του, είναι να αποκόψει τη χερσαία οδό προς την Κριμαία και στη συνέχεια να απομονώσει τη χερσόνησο με σκοπό τη μετέπειτα «απελευθέρωση».

Αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να απωθήσει τον ρωσικό στόλο από την Κριμαία, και να ανοίξει τη χερσόνησο στο «παγκόσμιο εμπόριο», που σημαίνει ότι θα δοθεί πρόσβαση στους Αμερικανούς και τους Βρετανούς για να χτίσουν τις στρατιωτικές τους βάσεις και να ελέγξουν τη Μαύρη Θάλασσα.

Μη επανδρωμένα σκάφη στόχευσαν και πάλι ρωσικό σκάφος στη Μαύρη Θάλασσα

Χθες το βράδυ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) επιχείρησαν να επιτεθούν σε άλλο ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα. Το πλοίο «Priazovie» του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στοχοποιήθηκε απο έξι μη επανδρωμένα σκάφη όταν περιπολούσε στην περιοχή των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι, οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά πολεμικά πλοία πραγματοποιούνται με τη στενή υποστήριξη του στρατού του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων μέσων αναγνώρισης και προμήθειας μη επανδρωμένων σκαφών.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ένα προηγούμενο παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της 24ης Μαΐου. Η AFU επιχείρησε να επιτεθεί σε άλλο ρωσικό αναγνωριστικό πλοίο, στο «Ivan Khurs» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το πλοίο εξασφάλιζε επίσης, την ασφάλεια των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, η επίθεση σημειώθηκε περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα ώρα Μόσχας. «Η AFU έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να επιτεθεί στο πλοίο «Priazovie» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εκτελούσε καθήκοντα παρακολούθησης της κατάστασης και διασφάλισης της ασφάλειας κατά μήκος των διαδρομών των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρει σε δήλωσή του.

Η επίθεση έγινε από έξι ταχύπλοα μη επανδρωμένα σκάφη. Όλα τους  σύμφωνα με τη Ρωσική πλευρά, καταστράφηκαν από πυρά από τον  οπλισμό του ρωσικού πλοίου, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεβαστούπολης. «Δεν υπάρχουν θύματα. Το πλοίο δεν υπέστη ζημιές, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Το πλοίο "Priazovye" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του».

Από την πλευρά της Ουκρανίας  αμφισβητούν την ανακοίνωση της Μόσχας, καθώς αναφέρει  ότι στα πλάνα, η επίθεση  φαίνεται να λαμβάνει χώρα μάλλον το πρωί ή το βράδυ στο ηλιοβασίλεμα και   σίγουρα όχι στη 1:30 τη νύχτα που έγινε.

«Η ανακοίνωση αναφέρει ότι, παραδοσιακά  η επίθεση «απωθήθηκε» και όλα τα σκάφη που συμμετείχαν σε αυτήν καταστράφηκαν. Αλλά την ίδια στιγμή, βλέπουμε μια σειρά από συγχωνευμένα κλιπ που υποτίθεται ότι, θα έπρεπε να δείχνουν τα στοιχεία μιας επιτυχώς εξαλειφθείσας απειλής», αναφέρουν.

«Όλη αυτή η απόδοση μοιάζει με τη ρωσική αντίδραση στην επίθεση στο πλοίο Ivan Khurs, νωρίτερα αυτόν τον Μάιο με τα ίδια ναυτικά drones. Τότε, είπαν επίσης ότι, όλα τα drones καταρρίφθηκαν μέχρι να βγει το βίντεο που διαψεύδει όλους τους ισχυρισμούς τους», συμπλήρωσαν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ