Κόσμος

Μεντβέντεφ: «Πούτιν και Τραμπ απέδειξαν πως είναι πιθανές οι διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος κορυφής της Αλάσκας απέδειξε ότι είναι δυνατή η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας χωρίς προϋποθέσεις όροι και ενώ συνεχίζεται η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» -όπως αποκαλεί η Ρωσία τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε ανάρτηση που δημοσίευσε στο Telegram, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας συνόψισε τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ ως εξής:

«1ον. Αποκαταστάθηκε ένας πλήρως ανεπτυγμένος μηχανισμός για συναντήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Είναι ειρηνικός, απαλλαγμένος από τελεσίγραφα και απειλές. 2ον. Ο Ρώσος πρόεδρος παρουσίασε προσωπικά και με λεπτομέρειες τους όρους μας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία στον Αμερικανό ηγέτη. 3ον. Ύστερα από σχεδόν τρεις ώρες συνομιλιών, ο οικοδεσπότης του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να κλιμακώσει την πίεση προς τη Ρωσία. Τουλάχιστον προς το παρόν».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ