Κόσμος

Διαδικτυακή συνάντηση Συρίας-Τουρκίας για συνεργασία στον ναυτιλιακό τομέα

Ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση των διμερών σχέσεων φαίνεται να κάνουν η Τουρκία και η Συρία, καθώς η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Συριακή Ναυτική Διοίκηση στον τομέα της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Χ (πρώην Twitter), πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, με αντικείμενο την τεχνική συνεργασία και την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι η συνεδρίαση ήταν παραγωγική:

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανοικοδόμηση και λειτουργία των συριακών λιμένων, η ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών, η δημιουργία ψηφιακών συστημάτων για την αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών στα συριακά λιμάνια και η διασφάλιση των απαραίτητων ελέγχων, καθώς και η διοργάνωση μια προσωπικής τεχνικής συνάντησης για λεπτομερείς συζητήσεις στη Μερσίνα και την Αλεξανδρέττα αυτόν τον μήνα».

Στην ανακοίνωση, σημειώθηκε ότι οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιφερειακής θαλάσσιας συνεργασίας συνεχίζονται με αποφασιστικότητα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

rosikos-stratos-ukrania
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αρχή του τέλους! Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πρώτο ουκρανικό χωριό στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ -Δείτε το σε χάρτες

Ξεκίνησε η ρωσική προέλαση εντός του Ντνιπροπετρόφσκ και ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να την...