Κόσμος

Επικοινωνία Ερντογάν - Μακρόν για την Ουκρανία και την Λωρίδα της Γάζας

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επισήμανε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι "η Τουρκία, ως χώρα που έχει κατορθώσει να φέρει τα αντιμαχόμενα μέρη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αρκετές φορές, θα μπορούσε να συμβάλει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, μεταξύ άλλων και ως οικοδεσπότης τους".

Ο κ. Ερντογάν τόνισε επίσης τη σημασία της έναρξης μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας που δεν θα αποκλείει καμία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Αναφορά έγινε επίσης και στις εξελίξεις στη Γάζα, με τον Τούρκο πρόεδρο να σημειώνει ότι "το σχέδιο μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο και την Ιορδανία ή σε οποιαδήποτε άλλη τρίτη χώρα είναι απαράδεκτο".

Ερντογάν και Μακρόν, "ως ηγέτες δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ, συμφώνησαν να εργαστούν με πιο συντονισμένο τρόπο το επόμενο διάστημα" καταλήγει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμός στο Κίεβο! Ο ρωσικός στρατός προσπερνά τελείως την Κονσταντίνοβκα και κατευθύνεται με φόρα προς την κεντρική Ουκρανία -Δείτε χάρτες

Με αιφνιδιαστικές και γρήγορες κινήσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κινούνται δεξιά και αριστερά της Κονσταντίνοβκα
Ελληνοτουρκικά 0

Όποιος προλάβει (Ελλάδα-Τουρκία) κερδίζει τον Χαφτάρ - Κάτι χοντρό «ψήνεται» ανάμεσα σε Αθήνα και Βεγγάζη που θα αλλάξει την Ανατολική Μεσόγειο

Μπαράζ τουρκικών επαφών με Ανατολική Λιβύη, ενώ ο υιός Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας χωρίς όμως να...