Κόσμος

Πανικός στους πολίτες της Ανατολικής Τουρκίας: Είναι προάγγελος μεγάλου σεισμού οι υπόκωφοι ήχοι που ακούστηκαν;

Πανικό στους πολίτες στην ανατολική Τουρκία προκάλεσαν απόκοσμοι ήχοι που έρχονταν από τα έγκατα της γης με αρκετούς να ανησυχούν για το αν αυτό αποτελεί προάγγελο κάποιου μεγάλου σεισμού.

Ο δρ. Νατζί Γκιορούρ, είναι ένας εκ των κορυφαίων σεισμολόγων της Τουρκίας και μεταξύ άλλων έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Ένας χρήστης του Χ, ανησύχησε από τους ήχους και θέλησε να μάθει αν οι συγκεκριμένοι υπόκωφοι ήχοι είναι σημάδι επικείμενου σεισμού. Έτσι ρώτησε τον πλέον ειδικό επί του θέματος τον δρ. Νατζί Γκιορούρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χρήστης δημοσίευσε κάποια βίντεο από αγροτική περιοχή στο χωριό Γιενιντάλ στην περιοχή Σολχάν στη Μπινγκιόλ της ανατολικής Τουρκίας, όπου ακούγονται κάποιοι απόκοσμοι ήχοι.

«Τέτοιοι ήχοι προκύπτουν σε διαστήματα 3-4 λεπτών, άλλοτε δυνατά και άλλοτε κανονικά», σημείωσε στη λεζάντα του βίντεο με αποδέκτη τον γνωστό σεισμολόγο.

Ο δρ. Νατζί Γκιορούρ, είναι ένας εκ των κορυφαίων σεισμολόγων της Τουρκίας και μεταξύ άλλων έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος όπως εκτίμησε θα μπορούσε να φτάσει και «τα 7,5 και τα 7,6 Ρίχτερ».

Ο καθηγητής απάντησε εξηγώντας πως «είναι δύσκολο να ανιχνευθεί η αιτία των υπόκωφων ήχων στο Σολχάν από απόσταση χωρίς να τους εξετάσεις. Από όσο υποθέτω από την ηχογράφηση σας, αυτός ο ήχος δεν υποδηλώνει το σπάσιμο ή την τριβή των βράχων βαθιά κάτω από τη γη. Μοιάζει με αέριο που διαφεύγει από μεγάλη επιφάνεια».

Μάλιστα εκτίμησε με βάση το βίντεο ότι «ειδικά στις σεισμογενείς ζώνες απελευθερώνονται από το έδαφος διάφορα αέρια, ιδιαίτερα το ραδόνιο. Ακούγεται σαν ο ήχος να απελευθερώνει κάποιο αέριο».

Ξεκίνησαν έρευνες

Μάλιστα οι ήχοι έκαναν τους κατοίκους να απευθυνθούν στη Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), κλιμάκια της οποίας διεξήγαγαν έρευνα στην περιοχή.

Οι έρευνες σύμφωνα με τη Milliyet κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν βρέθηκε δηλητηριώδες αέριο, ενώ έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε εξοπλισμός και ομάδα εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει λεπτομερέστερα την κατάσταση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...