Νεπαλέζοι μισθοφόροι του ρωσικού στρατού
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

15.000 Νεπαλέζοι ξεχύνονται στις ουκρανικές στέπες στο πλευρό του ρωσικού στρατού-Ινδοί και Κουβανοί μισθοφόροι τους συμπληρώνουν

Αξιωματούχοι από το Νεπάλ αποκάλυψαν πως έχουν επικοινωνήσει με περισσότερες από 200 οικογένειες Νεπαλέζων αντρών, οι οποίοι κατατάχθηκαν στον ρωσικό στρατό. Οι αξιωματούχοι επιβεβαιώσανε πως 19 από αυτούς τους άντρες έχουν χάσει την ζωή τους στο ουκρανικό πεδίο της μάχης, ενώ άλλοι 5 κρατούνται όμηροι από τον ουκρανικό στρατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα που να αναγράφουν πόσοι ακριβώς Νεπαλέζοι πολίτες υπηρετούν σήμερα ως μισθοφόροι στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ωστόσο μη επιβεβαιωμένες εκτιμήσεις αναφέρουν πως έχουμε να κάνουμε με περίπου 15 χιλιάδες Νεπαλέζους. 

Ο κύριος λόγος που αυτοί οι πολλοί χιλιάδες Ασιάτες επέλεξαν να υπογράψουν συμβόλαια με τον ρωσικό στρατό είναι ο ελκυστικά υψηλός μισθός που προσφέρει το Κρεμλίνο. Συγκεκριμένα λέγεται πως το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2 χιλιάδες δολάρια τον μήνα. Οι ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό του ρωσικού στρατού έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ταχύτερα και την ρωσική υπηκοότητα.

Η γενναιόδωρη αμοιβή και η υπόσχεση πως θα γίνουν και επίσημα πολίτες της Ρωσίας έχει οδηγήσει πολλούς ξένους να υπογράψουν συμβόλαια με τον ρωσικό στρατό και να παραταχθούν στο ουκρανικό πεδίο της μάχης ως μισθοφόροι. Πολλοί από αυτούς όμως παραπονιούνται πως τα συμβόλαια που υπέγραψαν δεν ανέγραφαν πουθενά ότι θα στέλνονταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αντίθετα υποστηρίζουν ότι αυτοί συμφώνησαν να υπηρετούν ως μάγειρες και καθαριστές στα μετόπισθεν. Για αυτό και πολλές οικογένειες Νεπαλέζων μισθοφόρων διαμαρτύρονται στην κυβέρνηση της χώρας και ζητούν πίσω τους συγγενείς τους.

Ινδοί και Κουβανοί Συμπληρώνουν τους Νεπαλέζους

Οι ρωσικές μισθοφορικές ομάδες ξένων στην Ουκρανία φαίνεται πως αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από Νεπαλέζους, ωστόσο υπάρχουν και άλλες εθνικότητες στρατιωτών που πολεμούν στο πλευρό της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, μέσα προτείνουν πως πολλοί Ινδοί και Κουβανοί έχουν παραταχθεί εθελοντικά στην πρώτη γραμμή υπέρ της Μόσχας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποια στιγμή τους προηγούμενες μήνες χάκερς που εργάζονταν για το συμφέρον του Κιέβου είχε δημοσιεύσει τα ονόματα τουλάχιστον 200 Κουβανέζων που είχαν υπογράψει συμβόλαια με τον ρωσικό στρατό για συμμετοχή στην σύρραξη. 

Φυσικά οι εθνικότητες των Ρώσων μισθοφόρων δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές τις τρεις χώρες. Στο μέτωπο πολεμούνε στρατιώτες από το Ουζμπεκιστάν, την Αρμενία, το Καζακστάν, την Σομαλία και από άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας και της Αφρικής. Οι μαχητές αυτοί βοηθούν τον ρωσικό στρατό με τις επιχειρήσεις του κατά των ουκρανικών δυνάμεων στον εν εξελίξει πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...