Ζελένσκι και εμβέλεια Kinzhal
Κόσμος

Κίεβο: O Kinzhal κάνει το Ρωσία-Αθήνα σε 10 λεπτά αν εκτοξευθεί από το Κουρσκ (Εικόνα)

Μία πρωτοφανής δημοσίευση ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο X το υπουργείο εξωτερικών της Ουκρανίας (MFA of Ukraine), προκαλώντας κύματα αντιδράσεων ακόμη και από ελληνικά διαδικτυακά μέσα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kinzhal: Κουρσκ-Αθήνα σε 10 Λεπτά

Πιο συγκεκριμένα και όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας από την παρακάτω δημοσίευση, οι Ουκρανοί ανάρτησαν μία φωτογραφία που δείχνει έναν χάρτη της Ευρώπης. Πάνω στον χάρτη αναγράφονται κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Ρωσία, όπως το Όσλο της Νορβηγίας, το Βερολίνο της Γερμανίας, ακόμη η Αθήνα της χώρας μας.

Στόχος των Ουκρανών ήταν να αναδείξουν σε πόσo επικίνδυνα μικρή απόσταση βρίσκονται αυτές οι θέσεις από την Ρωσία και συγκεκριμένα από την ρωσική πόλη Κουρσκ, από την οποία υποθετικά οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal έναντι μίας από αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις. Ο πύραυλος Kinzhal έχει εμβέλεια πυρός περίπου 2.000 χιλιομέτρων και μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 10.000 χλμ/ώρα, αναγράφεται στην εικόνα.

Πάνω από τον χάρτη το ουκρανικό υπουργείο εξωτερικό γράφει με έντονα γράμματα «Russia' s terror knows no borberds», δηλαδή «η τρομοκρατία της Ρωσίας δεν βλέπει σύνορα». Κάτω από αυτό το μεγάλο κείμενο αναγράφεται η φράση «σταματήστε το πριν είναι πολύ αργά» με μικρότερα γράμματα.

Όπως βλέπουμε από τον χάρτη, οι Ουκρανοί μας ενημερώνουν πως ένας ρωσικός πύραυλος Kinzhal θα μπορούσε να διανύσει την απόσταση Κουρσκ-Αθήνας μέσα σε περίπου 10 λεπτά αφού πρόκειται για απόσταση σχεδόν 1.900 χιλιομέτρων. Από την άλλη ένας ρωσικός Kinzhal θα έφτανε το Βερολίνο και την Πράγα σε 9 λεπτά, την Βαρσοβία και το Βουκουρέστι σε 6 λεπτά, το Ελσίνκι της Φινλανδίας σε 7 λεπτά και το Όσλο σε 10 λεπτά.

«Κάθε χώρα γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η προστασία ζωών. Ωστόσο, η ρωσική τρομοκρατία δεν βλέπει σύνορα. Ο πόλεμος μπορεί να μοιάζει μακρινός στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά δεν εκτυλίσσεται πιο μακριά από όσο μπορεί να φτάσει η εμβέλεια των πυραύλων Kinzhal» αναφέρει η περιγραφή της ουκρανικής δημοσίευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, τόσο από ρωσικά όσο και από ελληνικά μέσα και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί χαρακτήρισαν «προπαγανδιστική» την δημοσίευση του Κιέβου, εξηγώντας πως στόχο έχει να τρομάξει την Ευρώπη για να λάβει περισσότερα οπλικά συστήματα. 

Και δεν έχουν άδικο. «Η ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας θα βοηθούσε την ευρωπαϊκή ασφάλεια» πρόσθεσε το ουκρανικό υπουργείο κάτω από την δημοσίευση, επιβεβαιώνοντας τις παραπάνω υποψίες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...