Κόσμος

O άνθρωπος που πληρώνεται αδρά για να μην κάνει τίποτα - Έχει βγάλει ήδη 280.000 δολάρια

«Πόσο θα ήθελα να μην κάνω τίποτα», είναι μια ευχή που ο καθένας μας έχει μουρμουρίσει, λίγο πριν χωθεί ξανά στην εβδομαδιαία του ρουτίνα.

Προφανώς, δεν το εννοούμε. Όμως ο Ιάπωνας Σότζι Μοριμότο δεν είναι το ίδιο με εμάς, καθώς όχι μόνο το εννοεί το «τίποτα», αλλά το έχει μετατρέψει σε full time απασχόληση. «Νοικιάζω τον εαυτό μου σε ανθρώπους. Όταν απαντώ θετικά σε μια κράτηση, τότε απλά πηγαίνω εκεί που θα μου ζητήσουν και δεν κάνω τίποτα, απλά κάθομαι κοντά τους και δίνω απλές απαντήσεις σε ό,τι με ρωτήσουν και πίνω και τρώω», έχει πει ο ίδιος ο Σότζι, περιγράφοντάς τη δουλειά του στη Wall Street Journal.

Τι σημαίνει όμως αυτό;

«Δεν ξεκινάω μια κουβέντα, εκτός αν μου το ζητήσουν».

«Δεν θέλεις να ξέρεις κάτι παραπάνω για τους πελάτες σου;»

«Όχι».

Η νέα πανδημία στον σύγχρονο κόσμο είναι η μοναξιά. Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις ενήλικες νιώθει μεγάλη ή έστω «σχετικά μεγάλη» μοναξιά, και αυτό το ποσοστό αφορά κατά κύριο λόγο άτομα που είναι ενεργά στην αγορά στην εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι mobile εφαρμογές, από εκεί που έβαζαν bots ως δολώματα για μοναχικούς χρήστες, πλέον προσπαθούν να βρουν πραγματικές στρατηγικές ένωσης πραγματικών ανθρώπων, μήπως και ο εφιάλτης να καταλήξουμε σαν τηn πλοκή της ταινίας Lobster του Γιώργου Λάνθιμου, εξαφανιστεί.

Ο Σότζι Μοριμότο έχει περιγραφεί από τους Japanese Times ως ένας «μοντέρνος ζιγκολό» ή ένας «μοντέρνος ζητιάνος». Στην πραγματικότητα, ελάχιστες από τις κρατήσεις του αφορούν σεξουαλικές προτάσεις. «Σήμερα θα συναντήσω ένα αγόρι για να κάνουμε σεξ, μπορείς να μου στείλεις ένα μήνυμα στις 12 για να μου θυμίσεις να κόψω τα νύχια μου;», είναι μια παραγγελιά που έχει λάβει.

Ένα εστιατόριο στο Τόκιο συνεργάστηκε μαζί του όταν είχε σοβαρές αναδουλειές. Δεν έμπαινε άνθρωπος μέσα και τότε τον προσέλαβαν ως ανθρώπινο ντεκόρ, για να τρώει και να πίνει, και να βλέπουν οι περαστικοί πως ένας, έστω, πελάτης περνάει καλά.

Οι μοναξιές, οι αναδουλειές, η ερημιά γενικότερα, είναι η ειδικότητα του Σότζι Μοριμότο, που μετράει 4.000 κρατήσεις και τουλάχιστον 280.000 δολάρια τζίρο.

Αυτό που μας εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο στην «καριέρα» του είναι κάτι που ο ίδιος αποκαλύπτει στο παρακάτω βίντεο για κάποιες από τις πιο δύσκολες παραγγελιές επίδοξων πελατών του.

«Πολλές φορές οι πελάτες μου ζητάνε να είμαι εκεί, για να μου εκμυστηρευτούν κάτι που δυσκολεύονται να μοιραστούν με δικά τους πρόσωπα, όπως φίλους και συγγενείς. Δεν μου ζητούν κάποια απάντηση, απλά να είμαι εκεί, να τους ακούω».

Κάποιοι -αρκετοί- άνθρωποι δεν χρειάζονται άλλες απόψεις, απλά να τους ακούς. Πληρώνει και καλά η σχετική θέση εργασίας. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ