Κόσμος

Εικόνα που «κόβει» την ανάσα στο Κεντάκι: Φορτηγό κρεμόταν από γέφυρα

Κόβει την ανάσα η εικόνα ενός φορτηγού, που κρέμεται από την άκρη γέφυρας πάνω από τον ποταμό Οχάιο κοντά στο Λούισβιλ του Κεντάκι μετά από τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκησαν και άλλα οχήματα.

To ατύχημα συνέβη την περασμένη Παρασκευή, όταν ένα όχημα που κατευθυνόταν προς τα νότια έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, προσκρούοντας στο φορτηγό, το οποίο έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και κατέληξε ανάμεσα στις δοκούς της γέφυρας, να ισορροπεί στην άκρη της με την καμπίνα να κρέμεται πάνω από το νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Δείτε το βίντεο:

Χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να στηθεί ένα σύστημα με σκοινιά και να καταφέρει ο 29χρονος πυροσβέστης Μπράις Κάρντεν να προσεγγίσει την καμπίνα του φορτηγού, να συνδέσει την οδηγό με μια ζώνη ασφαλείας και να ανασυρθούν στην επιφάνεια της γέφυρας με ασφάλεια.

«Της είπα, "απλώς πάρε μια βαθιά ανάσα και να τι χρειάζεται να κάνεις", γιατί χρειαζόμουν να με βοηθήσει να κινηθώ με συγκεκριμένο τρόπο για να μπορέσω να τοποθετήσω σωστά τη ζώνη. Μόλις το κάναμε αυτό, μόλις καταφέραμε να απαλλαγεί από τη ζώνη ασφαλείας και είχε προσδεθεί στο δικό μου σύστημα, τότε ήξερα ότι είμαστε οκ. Απλώς έπρεπε να την τραβήξουμε επάνω», είπε ο γενναίος πυροσβέστης, που απέδωσε στην ομαδική δουλειά με τους συναδέλφους του τη διάσωση της οδηγού του φορτηγού. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές