Κόσμος

Ουκρανία: Ο στρατός προκάλεσε ζημιές σε ρωσική σιδηροδρομική γέφυρα

Η υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας (GUR) ανακοίνωσε σήμερα ότι προκάλεσε ζημιές σε σιδηροδρομική γέφυρα στην περιφέρεια Σαμάρα της Ρωσίας, περισσότερα από 750 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς τα ρωσικά στρατεύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η GUR επιβεβαιώνει ότι η σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Τσαπαγέφκα, στη ρωσική περιφέρεια Σαμάρα, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας», ανακοίνωσε η υπηρεσία διευκρινίζοντας ότι προκλήθηκαν ζημιές στη γέφυρα γύρω στις 06:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) από «την έκρηξη» σε ένα κομμάτι της.

«Η σιδηροδρομική αυτή γραμμή χρησιμοποιείται από την επιτιθέμενη χώρα για να μεταφέρει στρατιωτικό υλικό, κυρίως εκρηκτικά που παράγονται στο εργοστάσιο Πολιμέρ στην πόλη Τσαπαγέφσκ», συνέχισε η GUR στην ανακοίνωσή της, εκτιμώντας ότι η γέφυρα θα μείνει εκτός λειτουργίας «για καιρό».

Νωρίτερα σήμερα η εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων αυτής της ρωσικής περιφέρειας είχε κάνει λόγο για ένα περιστατικό, από το οποίο δεν υπήρξαν τραυματίες και το οποίο προκλήθηκε «από την παρέμβαση ατόμων που δεν διέθεταν άδεια».

«Εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές σε πυλώνα της γέφυρας» πάνω από τον ποταμό Τσαπαγέφκα στο κομμάτι που συνδέει την πόλη Ζβέζντα με το Τσαπαγέφσκ, εξήγησε πηγή της εταιρείας την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο TASS.

«Η κυκλοφορία των τρένων έχει ανασταλεί σε αυτό το κομμάτι», πρόσθεσε η εταιρεία διαχείρισης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν αναφερθεί πολλές ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρωσίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεταξύ άλλων και εκτροχιασμούς τρένων. Το Κίεβο έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές από αυτές τις ενέργειες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...