Κόσμος

Βρετανία: Παππούς πήρε "εκδίκηση" μετά θάνατον επειδή τον παραμελούσαν- Από περιουσία αξίας £500.000, άφησε μόλις £50 στο καθένα από τα εγγόνια του

Ένας ηλικιωμένος στην Βρετανία αποφάσισε να "εκδικηθεί" μετά το θάνατο του τα εγγόνια του καθώς τον είχαν πικράνει με την αδιαφορία τους. Κοινώς, από μια περιουσία που άγγιζε το μισό εκατ. λίρες, άφησε μόλις 50 λίρες στο καθένα από τα εγγόνια του. 

Ο πρώην στρατιώτης Φρέντερικ Ουόρντ Σνερ έφυγε από τη ζωή το 2020 και άφησε όλη του την περιουσία σε δύο από τα τρία παιδιά του. Ο τρίτος, όμως, γιος του είχε πεθάνει, με την περιουσία του 91χρονου να μην μοιράζεται τελικά στα παιδιά του γιου του, παρά μόνο 50 λίρες στο καθένα. 

Ο 91χρονος είχε εκμυστηρευτεί, δε, στους νομικούς του εκπροσώπους ότι ήταν απογοητευμένος επειδή δεν τον είχαν επισκεφθεί τα εγγόνια του εκλιπόντος γιου του, ενώ ο ηλικιωμένος είχε διακομιστεί τρεις φορές στο νοσοκομείο με πνευμονική πάθηση.

Αφού έμαθαν ότι τις είχε σχεδόν αποκληρώσει, οι πέντε αδελφές κατέθεσαν αγωγή, ισχυριζόμενες ότι δικαιούντο το ένα τρίτο του μεριδίου που κανονικά θα μεταβιβαζόταν στον πατέρα τους, εάν ζούσε. 

Ωστόσο, ο δικαστής έκρινε ότι η διαθήκη ήταν απολύτως λογική, δεδομένου ότι τα εγγόνια είχαν πολύ περιορισμένη επαφή με τον παππού τους στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

«Ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι όταν το παιδί έχει αποβιώσει πριν από τον πατέρα, θα πρέπει το μερίδιο να πάι στους απογόνους του πρώτου. Ωστόσο, η απόφαση να μην το πράξει ο Φρέντερικ και να μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομίας στα επιζώντα τέκνα του δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχει λογική» δήλωσε ειδικότερα.

Οι αδελφές ισχυρίστηκαν ότι η διαθήκη του 2018 ήταν άκυρη και ότι οι θείοι στους οποίους μεταβιβάστηκε η κληρονομιά είχαν επηρεάσει αρνητικά τον παππού τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...