Βάγκνερ στην Αφρική
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πούτιν δημιουργεί "αφρικανικό" στρατό από μισθοφόρους του Ντονμπάς για να αποκόψει την δυτική επιρροή στην ήπειρο

Σύμφωνα με μία πολύ ενδιαφέρουσα ουκρανική δημοσίευση της σελίδας DefenceExpress, η Ρωσία του Πούτιν σχηματίζει μία νέα δύναμη για παράταξη στην Αφρική. Σήμερα βρίσκεται σε στάδιο στρατολόγησης των μελών αυτής της ομάδας.

Ουκρανικές κατηγορίες αναφέρουν πως η Ρωσία προσπαθεί τώρα να στρατολογήσει Ουκρανούς στις περιοχές της χώρας που προσάρτησε τους τελευταίους μήνες. Για να το καταφέρει αυτό τους υπόσχεται υψηλούς μισθούς και απομάκρυνση από το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος Ρωσικός «Αφρικανικός» Στρατός

Αναλυτικότερα λοιπόν η ουκρανική αμυντική σελίδα επικαλείται λεγόμενα του ουκρανικού υπουργείου άμυνας, το οποίο ανέφερε πως η Μόσχα σχηματίζει τώρα ομάδες τις οποίες χαρακτηρίζει ως «ομάδες στρατιωτικής εκπαίδευσης». Απώτερος στόχος της είναι να παρατάξει αυτές τις ομάδες σε χώρες της αφρικανικής ηπείρου.

Σήμερα το εν λόγω ρωσικό σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο στρατολόγησης ατόμων από περιοχές της Ουκρανίας που προσάρτησε η Μόσχα στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και περιοχών του Ντονμπάς. Οι νεοσύλλεκτοι δελεάζονται από τα ρωσικά συμβόλαια, με τα οποία το Κρεμλίνο τους εντάσσει στην εφεδρεία του ρωσικού στρατού, τις περισσότερες φορές προσφέροντάς τους εξειδίκευση στην συντήρηση ρωσικής παραγωγής συστημάτων αεράμυνας ή δίνοντάς τους την ευκαιρία να γίνουν ναυτικοί αξιωματικοί ή ειδικοί σε άλλο τομέα στρατιωτικής τεχνολογίας.

Αυτά τα συμβόλαιο έχουν διάρκεια αρκετών ετών και ο μισθός θεωρείται υψηλός στη χώρα, αφού είναι παρόμοιος με αυτόν που απολαμβάνουν οι Ρώσοι στρατιώτες που συμμετάσχουν στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. 

«Οι μισθοφόροι γλυκοκοιτάζουν αυτές τις συμφωνίες με το ρωσικό υπουργείο άμυνας όχι μόνο εξαιτίας των μεγάλων απολαβών αλλά και επειδή έτσι αποφεύγουν την άμεση εμπλοκή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, ένας πόλεμος ο οποίος είναι πολύ ριψοκίνδυνος εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού απωλειών του» έγραψε χαρακτηριστικά η αρθρογράφος της ουκρανικής δημοσίευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απώτερος στόχος της Μόσχας είναι να δημιουργήσει ένα νέο απόσπασμα, το οποίο θα παρατάξει στην περιοχή της Αφρικής για να ενισχύσει την παρουσία της στην ήπειρο. Φυσικά δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποια αφρικανικά κράτη θα αναπτυχθεί η εν λόγω μονάδα, ωστόσο η Μόσχα διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με αρκετές χώρες της ηπείρου, όπως για παράδειγμα της Νότιας Αφρικής, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι. Τα δύο τελευταία είναι πολύ πιθανοί στόχοι της Μόσχας εξαιτίας της δυτικής επιρροής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...