Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Προειδοποίηση στρατηγού: Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί γιατί οι Ρώσοι θα εισβάλουν!

Ο Κάρστεν Μπρόιερ, ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός της Γερμανίας, δήλωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο ότι φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει ανά πάσα στιγμή στη Γερμανία και να ξεκινήσει πόλεμο.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση με στόχο την Avdiyivka, μια πόλη στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας που η Μόσχα επίσης ισχυρίζεται ως έδαφός της.

Αυτό ακολούθησε μια μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Το Κίεβο ανέκτησε μέρος του εδάφους, αλλά απέτυχε στον ευρύτερο στόχο του να διασχίσει τη Μαύρη Θάλασσα, κόβοντας τη ρωσική χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία, την οποία προσάρτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014, αναφέρει το Newsweek.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Γερμανία ήταν ισχυρός σύμμαχος της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε τον Οκτώβριο νέο πακέτο στήριξης προς το Κίεβο αξίας περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για όπλα, οχήματα και αεράμυνα.

Ο Μπρόιερ πιστεύει τώρα ότι η Γερμανία θα πρέπει να συνηθίσει την πιθανότητα «κάποια μέρα να χρειαστεί να πολεμήσει έναν αμυντικό πόλεμο». Ωστόσο, ο Μπρόιερ παραδέχτηκε ότι ο γερμανικός στρατός έχει ελλείψεις όσον αφορά την εθνική και συμμαχική άμυνα μετά από χρόνια εστίασης στη διεθνή διαχείριση κρίσεων.

«Τώρα βλέπουμε μια Bundeswehr (γερμανικές ένοπλες δυνάμεις) που δεν είναι ακόμη επαρκώς εξοπλισμένη για αυτό», είπε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «δομές που καθιστούν τις γρήγορες και στοχευμένες αποφάσεις σχεδόν αδύνατες».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει δηλώσει ότι η Γερμανία έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και είναι πλέον εχθρός.

Αυτό είχε γράψει στο κανάλι του στο Telegram.

«Η Ρωσία δεν είναι πλέον αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς.
Γαμώτο! Προσβλήθηκε ξανά.

Η Γερμανία: α) είναι μια μη φιλική χώρα, β) έχει επιβάλει κυρώσεις κατά ολόκληρους της ρωσικής οικονομίας και των πολιτών της, γ) προμηθεύει την Ουκρανία με φωνικά όπλα κατά των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Με άλλα λόγια, έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, η Γερμανία ενεργεί ως εχθρός της Ρωσίας.

Γερμανοί Στρατηγοί προειδοποιούν τον Ανατολικό Συνασπισμό που θα διαλύσει την Ευρώπη

Όταν Γερμανοί Στρατηγοί προειδοποιούν το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη για κινήσεις που αφορούν την επικράτηση της “πρώτης μάχης” με τον συνασπισμό Ρωσίας-Κίνας-Βόρειας Κορέας-Ιράν, τότε ναι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στο γεωπολιτικό τομέα.     

Οι Γερμανοί αξιωματικοί ανέφεραν ότι “ μπορεί να μην είμαστε ως δύση σε θέση να κερδίσουμε την «πρώτη μάχη» εάν ξεσπάσει  πόλεμος στην Ανατολή”.

“Οι ευρωπαϊκές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι προετοιμασμένες για πόλεμο με την Ρωσία και κινδυνεύουν να «διαλυθούν» από τη δύναμη του Πούτιν", προειδοποίησε κορυφαίος Στρατιωτικός ειδικός.

Ο καθηγητής στρατιωτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, Σόνκε Νάιτζελ, είπε ότι θα μπορούσε να πάρει πάνω από μια δεκαετία προτού η Γερμανία είναι έτοιμη για πόλεμο.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς αρκετοί Γερμανοί Στρατηγοί πρότειναν ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει την «πρώτη μάχη» σε έναν πόλεμο στο ανατολικό του πλευρό.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι θα δυσκολευτούν να στείλουν επαρκή αριθμό στρατευμάτων και εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή αρκετά γρήγορα.

Ο καθηγητής Νέιτζελ είπε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Βερολίνου: «Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα και περισσότερο προσωπικό. Και υπάρχουν όρια στην πολιτική. "Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η Bundeswehr [οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις] θα πρέπει να πολεμήσουν. Θα σταθούμε δίπλα στα φέρετρα και  στους τάφους των στρατιωτών και θα μας ρωτήσουν: "Τι έκανες;" «Θα πρέπει να εξηγήσουμε στις μητέρες και τους πατέρες γιατί οι στρατιώτες δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τη δουλειά τους. Και αυτή τη στιγμή μπορούμε να πεθάνουμε γενναία μόνο αν γίνει πόλεμος.

"Είναι πολύ σαφές: εάν οι ένοπλες δυνάμεις μας πρόκειται να πολεμήσουν, θα πεθάνουν χωρίς drones, συστήματα αεράμυνας και χωρίς επαρκή εφόδια. Είμαστε τώρα αρκετά ξεκάθαροι στο μήνυμά μας [προς τους ηγέτες της Γερμανίας]; Αν πεθάνουν οι στρατιώτες μας θα είναι δική σας ευθύνη", ανέφερε ο ίδιος.

Η Α. Όλγκογκρεν, υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις αμυντικές τους ικανότητες για να είναι «κατάλληλες για μάχη».

Μιλώντας κατά τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Βερολίνου η ίδια είπε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να χειριστεί τις σημερινές απειλές για την ασφάλεια μόνη της.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να ενισχύσουμε τα σχέδια μας και  να οικοδομήσουμε μια αξιόπιστη ευρωπαϊκή άμυνα, ώστε να ενισχύσουμε τη θέση μας ως βασικό πυλώνα στο ΝΑΤΟ», έγραψε στο X.

Εξήγησε ότι επειδή δεν υπήρξαν πόλεμοι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ένταξη στην ΕΕ είναι «τόσο ανταμοιβή όσο και υπόσχεση ειρήνης και σταθερότητας».

Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι, ο Πούτιν αφού βρήκε την ευκαιρία να προετοιμάσει τον στρατό του στο ουκρανικό έδαφος, αύξησε την παραγωγή οπλικών συστημάτων, διαμόρφωσε μια νέα κατάσταση στην ρωσική, κοινωνία, κινήθηκε πιο δυναμικά με Κίνα και Β.Κορέα και Ιράν, τώρα παρακολουθεί την Ευρώπη και τους ηγέτης της  να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Δεν τίθεται ορθή πλευρά της ιστορίας σε αυτό που έρχεται για την αναδιανομή του κόσμου, αλλά στο ποιοι και πως θα σωθούν απόν Αρμαγεδώνα που είναι τόσο κοντό όσο ποτέ.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ