Κυπριακό
Ενημερώθηκε στις:

Είχαν δίκιο Καραμανλής-Σαμαράς για Ερντογάν-Τουρκικά τετελεσμένα στην Κύπρο και η σιωπή των αμνών στην Αθήνα

Πριν λαλήσει τρις ο πετεινός (αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και Σαμαρά για ένα μέτωπο που το επόμενο διάστημα θα δούμε να ξεδιπλώνεται ο τουρκικός αναθεωρητισμός), επαληθεύτηκαν αφού οι Τούρκοι κτυπούν τον ελληνισμό στην Κύπρο, και στην Αθήνα έχουμε “ την σιωπή των αμνών) μετά την μεγαλειώδη επίσκεψη Ερντογάν.

Η Τουρκία ήδη προκαλεί τετελεσμένα στην Κύπρο, και με τις γαλιφιές στην Αθήνα προσπαθεί να “παγώσει” κάθε ελληνική αντίδραση, μην τυχόν και διασαλευτεί το δήθεν καλό κλίμα και ξεκινήσουν οι παραβιάσεις και οι απειλές σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πρόσφατη Διακήρυξη των Αθηνών που συνυπέγραψαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής μίλησε για «γκρίζες ρυθμίσεις», οι οποίες, όπως είπε, «έχουν ως στόχο, με αυθαίρετη ερμηνεία των συνομιλητών μας, να παγώσουν ή να αναστείλουν την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο, εκεί που κρίνεται το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε μιλήσει, επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «πειρατής» για τον Ερντογάν, κάτι που έχει αποδώσει στο παρελθόν.

Οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί έχοντας γνώση των τερτιπιών της τουρκικής νεο-Οθωμανικής διπλωματίας μίλησαν δημόσια για “ γκρίζες ζώνες” και του πειρατή Ερντογάν, ο οποίος όντως επεμβαίνει εκεί που σχεδιάζει, γράφοντας το διεθνές δίκαιο στα παλαιότερα των υποδημάτων του, είχαν απόλυτο δίκιο.

Την Αθήνα και την κυβέρνηση σίγουρα την ενδιαφέρει το καλό κλίμα με την Τουρκία για πολλούς λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει επουδενί “ τεμενάδες” στον Σουλτάνο τύπου Γεραπετρίτη.

Τουρκικά τετελεσμένα στην Κύπρο και η σιωπή των αμνών στην Αθήνα   

Εδώ και μια βδομάδα βλέπουμε μια ένταση στη δημιουργία οχυρωματικών έργων δεξιά από το οδόφραγμα μέχρι την περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνι. Πολύ πιθανόν είναι για να μπουν τουρκικά επιθετικά  όπλα.

Οι Τούρκοι στην περιοχή του Αγίου Δομετίου έβαλαν κάμερες και μεγάλους προβολείς ενώ μετέφεραν έναν ολόκληρο λόχο πλησίον της οικίας με την ονομασία Μαρίας.

Προηγουμένως οι Τούρκοι ετοίμασαν δρόμο στην Πύλα που , αποσκοπεί να διαταράξει την υπάρχουσα κατάσταση στο εν λόγω χωριό στο οποίο ζουν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αφού αυτό στην  πράξη ανατρέπει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας για δημιουργία δύο κρατών στο νησί.

Παράλληλα κατασκευάζουν βάση- ραντάρ στην κατεχόμενη Καρπασία, αναβαθμίζουν το αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο για τη χρήση του και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και  κατασκευάζουν ναυτική βάση στο Μπογάζι.
Είναι πασιφανές ότι η κατασκευή της τουρκικής  βάσης στο Μπογάζι, εντάσσεται στους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας για έλεγχο της περιοχής.

Νεκρή Ζώνη και σχέδια των Τούρκων

Η Τουρκία στην Κύπρο όπως και στο Αιγαίο «έχει επιδοθεί στην αγαπημένη της ενασχόληση» που αφορά το “γκριζάρισμα” ελληνικού εδάφους.

Μόνο που στην μεγαλόνησο αυτό αφορά την νεκρή ζώνη, την οποία με τόσο αίμα, πόνο και δάκρυ κράτησαν οι ελληνικές και ελληνοκυπριακές δυνάμεις μακριά από τα «χέρια του Αττίλα» το καλοκαίρι του 1974.

Δεν πρόκειται σαφώς και μερικά μέτρα αλλά για 32 χλμ κυπριακού εδάφους το οποίο αποτελεί αυτό που αναφέρει η ονομασία του «νεκρό έδαφος», ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο όμως διεκδικούν οι Τούρκοι.

Όλα αυτά συνιστούν μεγάλη απειλή για τον ελληνισμό στην Κύπρο, και η Αθήνα δεν έχει βγάλει άχνα, μόνο και μόνο μην χαλάσει το “ κατασκευασμένο” από την Άγκυρα καλό κλίμα.

Μας ξέρουν καλά οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι και παίζουν χοντρό παιχνίδι με την ελληνική διπλωματία, βασιζόμενοι στην ανάγκη  της Αθήνας να υπάρχει ησυχία στο Αιγαίο ( όλοι την θέλουν), και έξωθεν καλή μαρτυρία (ΗΠΑ) για συνομιλίες με τους Τούρκους.

Οι Τούρκοι όμως, αν δεν αντιδράσουμε για τις παραβιάσεις στην Κύπρο με δυναμικό τρόπο, θα αυξήσουν μια μέρα ξαφνικά την ένταση με την χώρα μας, και θα επιδιώξουν να προκαλέσουν είτε στην Ζουράφα, είτε σε άλλη Βραχονησίδα, διότι πολύ απλά έτσι έχουν μάθει εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Αυτό όσο πιο γρήγορα το κατανοήσει βαθιά ολόκληρη η ελληνική πολιτική ελίτ κάποτε, τόσο το καλύτερο για τον ελληνισμό. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...