Γενς Στόλτενμπεργκ
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Έκτακτες δηλώσεις αρχηγού ΝΑΤΟ για Ουκρανία: "Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε άσχημα νέα από το μέτωπο-Η κατάσταση είναι κρίσιμη"

Σύμφωνα με άρθρο της τελευταίας ώρας της κρατικής υπηρεσίας ενημέρωσης της Ρωσίας TASS, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο να ακούσει «κακά νέα» από την Ουκρανία. Αυτά ήταν κάποια από τα λόγια του επικεφαλής της δυτικής συμμαχίας κατά την διάρκεια δηλώσεών του σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο στο κανάλι ARD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κακά νέα» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ όταν ρωτήθηκε εάν φοβάται ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί στο μέλλον. «Οι πόλεμοι εξελίσσονται σε στάδια. Αλλά έχουμε υποστηρίξει την Ουκρανία σε δύσκολες και εύκολες καταστάσεις.»

Είναι κρίσιμη η ενίσχυση της παραγωγής πυρομαχικών, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, συνεχίζοντας λέγοντας πως οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση βλημάτων για το Κίεβο. Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε «κρίσιμη κατάσταση», ωστόσο αρνήθηκε να αναφέρει τι προτείνει στο Κίεβο να πράξει.

«Θα αφήσω τους Ουκρανούς και τους στρατιωτικούς διοικητές να πάρουν αυτές τις δύσκολες επιχειρησιακές αποφάσεις» είπε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος σχολίασε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτήν την περίοδο οι ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες.

«Ένα από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε είναι η κατάρρευση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας» είπε ο Νορβηγός.

Ο αρχηγός της δυτικής αμυντικής συμμαχίας ανέφερε πως αποτελεί συμφέρον της Ευρώπης και ευκαιρία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της ηπείρου. Πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό να μην αυξηθεί το κόστος των πυρομαχικών τώρα που η ζήτησή τους έχει πολλαπλασιαστεί κατακόρυφα.

Ο Στόλτενμπεργκ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως δεν έχουν λάβει χώρα σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες, ωστόσο αρνήθηκε να προβλέψει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

«Οι πόλεμοι είναι εγγενώς απρόβλεπτοι» δήλωσε ο αξιωματούχους, προσθέτοντας πως «αλλά ξέρουμε πως όσο περισσότερο υποστηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσει και ο πόλεμος».

Η Κρισιμότερη Περίοδος για τον Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάσταση είναι κρίσιμη για το Κίεβο αυτήν την περίοδο, μιας και ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ σημαντικά προβλήματα. Αρχικά, εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα οι Αμερικανοί μείωσαν σημαντικά τις προμήθειες πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό, ενώ κρίσιμες ελλείψεις υπάρχουν και στα αποθέματα ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις αδυναμίες και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εξαπολύσει νέα κύματα φονικών επιθέσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου, κυρίως όμως στο Κουπιάνσκ, στην Αβντίιβκα και στο Μπαχμούτ, προσπαθώντας να διασπάσουν μία και καλή τις ουκρανικές άμυνες οδεύοντας προς την πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ