σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας και Πεσκόφ
Κόσμος

Καζάνι που βράζει τα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας μετά την πολωνική πρόταση αποστολής στρατιωτικών-Προειδοποιεί η Μόσχα: "Είναι ξεκάθαρη απειλή"

Σύμφωνα με πολύ πρόσφατη ενημέρωση της ρωσικής Avia-pro, η Φινλανδία ενίσχυσε τα μέτρα ελέγχου της στα σύνορα με τη Ρωσία, εγκαθιστώντας διπλή γραμμή εμποδίων τόσο στα κρατικά σύνορα όσο και εντός της φινλανδικής επικράτειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση πάρθηκε σε συνδυασμό με το κλείσιμο των συνόρων Φινλανδίας-Ρωσίας, τα οποία θα λειτουργούν μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου του 2023. Η φινλανδική κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το πρωτοφανές μέτρο εξαιτίας της μη ελεγχόμενης άφιξης μεταναστών στη χώρα, οι οποίοι προέρχονται από τη Συρία, την Ινδία, το Μαρόκο κλπ ανέφερε το Ελσίνκι.

Προειδοποιεί για Εντάσεις η Μόσχα

Τώρα, το Reuters μετέδωσε χθες πως το Κρεμλίνο δήλωσε ότι «όποια απόφαση να επιτραπεί στην Φινλανδία συγκέντρωση στρατιωτών στα σύνορα με τη Ρωσία θα θεωρούνταν απειλή από τη Μόσχα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εννοείται οι Ρώσοι δεν βλέπουν φαντάσματα, μιας και προέβησαν στην παραπάνω δήλωση λίγο αφότου η Πολωνία προσφέρθηκε να αποστείλει στρατιωτικούς συμβούλους στο Ελσίνκι για να το βοηθήσει να ενισχύσει τα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης εθνικής ασφάλειας της Πολωνίας, Γιάτσεκ Σιεβιέρα, δήλωσε σε δήλωσή του στο X αργά την Τρίτη πως η Πολωνία θα έστελνε στρατιωτικούς συμβούλους στην συμμαχική χώρα Φινλανδία, ως απάντηση σε ένα «επίσημο αίτημα για συμμαχική υποστήριξη στην υβριδική επίθεση που δέχεται η Φινλανδία».

Η Μόσχα πάντως έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες του σκανδιναβικού κράτους πως εσκεμμένα στέλνει μετανάστες στα σύνορα με την Φινλανδία. 

«Μία ομάδα στρατιωτικών συμβούλων θα παρέχει ενημέρωση σχετικά με την συνοριακή ασφάλεια, ακόμη και επιχειρησιακά» δήλωσε ο Πολωνός επίσημος.

Η Φινλανδία ανέφερε βέβαια την Τετάρτη πως δεν ήταν ενήμερη για την πολωνική προσφορά. Η ίδια έχει κλείσει ολόκληρα τα σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων με τη Ρωσία για δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να σταματήσει τις εισροές αιτούντων ασύλου, τις οποίες το Ελσίνκι έχει θεωρήσει ως «υβριδική επίθεση» κατά της χώρας που οργανώθηκε από τη Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς για την πολωνική πρόταση στην Φινλανδία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως πρόκειται για ένα «τελείως περιττό μέτρο διασφάλισης της συνοριακής ασφάλειας, αφού δεν υπάρχει καμία απειλή εκεί».

«Οι Φινλανδοί πρέπει να καταλάβουν απόλυτα πως αυτή η απόφαση θέτει μία απειλή για εμάς - είναι αύξηση στη συγκέντρωση στρατιωτικών μονάδων στα σύνορά μας» τόνισε ο Πεσκόφ, υποδεικνύοντας πως εάν πράγματι λάβει χώρα η πολωνική πρόταση τότε οι εντάσεις Ελσίνκι-Μόσχας θα κλιμακωθούν ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ