κατεστραμμένο άρμα
Ένοπλες Συρράξεις

Τους πήραν παραμάζωμα! Πρώτη απώλεια ουκρανικού άρματος Leopard 1A5 στο Κουπιάνσκ από πυρά πυροβολικού (Βίντεο)

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το πρώτο ουκρανικό άρμα μάχης τύπου Leopard 1A5, ενώ έπληξαν επίσης ένα κέντρο εκπαίδευσης και χρήσης drones του ουκρανικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτη Απώλεια Ουκρανικού Άρματος Leopard 1A5

Σύμφωνα με νέα αναφορά, κατά την διάρκεια μαχών στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ καταστράφηκε το πρώτο κύριο άρμα μάχης τύπου Leopard 1A5 γερμανικής παραγωγής του ουκρανικού στρατού. Λέγεται πως το άρμα εθεάθη από έναν ηλεκτροπτικό αισθητήρα ενός ρωσικού αναγνωριστικού ελικοπτέρου της 1ης Στρατιάς Αρμάτων Μάχης του ρωσικού στρατού ή της 25ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των ρωσικών επίγειων δυνάμεων. Η στιγμή του εντοπισμού του Leopard έγινε όταν το ουκρανικό τεθωρακισμένο ξεκίνησε να εκτοξεύει βολές κατά ρωσικών στρατευμάτων, αναφέρουν οι Ρώσοι.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τον εντοπισμό του, οι συντεταγμένες του στόχου μεταδόθηκαν σε ένα από τα πληρώματα ενός πυροβόλου 152 χιλιοστών του ρωσικού στρατού. Το πλήρωμα εκτόξευσε ακριβή βολή με ισχυρά εκρηκτικό βλήμα, το οποίο και χτύπησε το άρμα Leopard 1A5 καταστρέφοντάς το. Συγκεκριμένα, η Avia-pro αναφέρει πως είτε το βλήμα διαπέρασε την θωράκιση 30 χιλιοστών του κύτους του οχήματος, είτε προκάλεσε ζημιά στις ερπύστριές του, ακινητοποιώντας το. 

Τα άρματα Leopard 1A5 μπορεί να μην είναι τα ισχυρότερα κύρια άρματα μάχης που παρέλαβε ο ουκρανικός στρατός από τη Δύση, ωστόσο η απώλεια εξακολουθεί να είναι σημαντική. Ειδικά στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ που τα πράγματα είναι κρίσιμα, το Κίεβο σίγουρα δεν θέλει να βλέπει συχνά τέτοιες καταστροφές εξοπλισμού του.

Δείτε το εν λόγω βίντεο εδώ.

Χτυπήθηκε Κέντρο Εκπαίδευσης UAV της Ουκρανίας

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε πως δυνάμεις του επιτέθηκαν το κέντρο εκπαίδευσης και χρήσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) του ουκρανικού στρατού. Το Κρεμλίνο δεν μετέδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω πλήγμα, ωστόσο παρείχε μία περιεκτική ενημέρωση για τις νέες ρωσικές επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς του μετώπου.

Κατά την διάρκεια των πρόσφατων ρωσικών εναέριων πληγμάτων ειπώθηκε λοιπόν πως επλήγησαν μία υποδομή αποθήκευσης καυσίμου, τρεις σταθμοί ραντάρ και ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμός σε 103 διαφορετικές περιοχές του μετώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός από τα παραπάνω, ο ρωσικός στρατός κατάφερε με επιτυχία να απωθήσει τέσσερεις επιθέσεις από ομάδες εφόδου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ και τρεις ακόμη στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ. Στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ, ισχυρή επίθεση σημειώθηκε κατά θέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές της Γκριγκόροβκα και του Τόρσκογιε, ως αποτέλεσμα των οποίων οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές απώλειες έως και 40 αντρών και δύο οχημάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ