Κόσμος

Ινδονησία: Στη φυλακή 33χρονη που είπε ισλαμική προσευχή πριν φάει χοιρινόΣε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδίκασε δικαστήριο μια 33χρονη στην Ινδονησία επειδή ανήρτησε βίντεο στο TikTok στο οποίο ακούγεται να λέει μια ισλαμική προσευχή πριν να φάει χοιρινό.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η Λίνα Λουτφιαβάτι κρίθηκε ένοχη για «πυροδότηση μίσους» σε βάρος θρησκευτικών ομάδων και ατόμων.

Το δικαστήριο επέβαλε στην 33χρονη και πρόστιμο περίπου 15.000 ευρώ ορίζοντας ότι αν δεν πληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες τότε η TikToker θα οδηγηθεί σε κελί.


Το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε τον Μάρτιο όπου χρησιμοποίησε τη λέξη «Bismillah» που σημαίνει «στο όνομα του Αλάχ» πριν να φάει χοιρινινό, τροφή απαγορευμένη για τους Μουσουλμάνους.


Η ίδια, η οποία δηλώνει Μουσουλμάνα, υποστήριξε ότι έφαγε το χοιρινό από περιέργεια ενώ βρισκόταν στο Μπαλί.

Την 33χρονη «κάρφωσε» στις αρχές ένας από τους εκατομμύρια που το είδαν στο TikTok καταγγέλοντας στην αστυνομία της Ινδονησίας ότι «έφαγε εν γνώσει της χοιρινό ενώ είναι Μουσουλμάνα».

Όπως μεταδίδει το BBC αρκετές συντηρητικές ομάδες στην Ινδονησία χαρακτήρισαν «βλάσφημο» το βίντεο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...