Κόσμος

ΟΗΕ για την επίθεση στο Τσερνίχιβ: «Αποτρόπαιες οι επιδρομές θανάτου, όταν άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα ή στην εκκλησία»

Ο ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα την «ειδεχθή» -όπως την χαρακτήρισε- ρωσική πυραυλική επίθεση με στόχο αμάχους στο κέντρο του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 110, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι αποτρόπαιο να επιτίθεται κανείς στην κεντρική πλατεία μιας μεγάλης πόλης το πρωί, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα, κάποιοι πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν μια θρησκευτική γιορτή», τόνισε σε ανακοίνωσή της η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία, Ντενίζ Μπράουν.

«Καταδικάζω αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο ρωσικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας, που προκαλεί θάνατο, μαζική καταστροφή και αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες», είπε η ίδια. «Πρέπει να σταματήσει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...