Κόσμος

Λίβανος: Πυρά δέχθηκε το όχημα που επέβαινε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας

Ο Σλιμ επέβαινε στο αυτοκίνητό του στη γειτονιά Τζισρ αλ Μπάσρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της πρωτεύουσας Βηρυτού, σήμερα το απόγευμα όταν σφαίρες χτύπησαν ένα παράθυρο του αυτοκινήτου, τόνισαν μια πηγή ασφαλείας και μια πολιτική πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπασάμ Μαουλάουι τόνισε σε δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν το περιστατικό για να προσδιορίσουν αν επρόκειται για στοχευμένη επίθεση ή για αδέσποτες σφαίρες.

«Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε τον Θεό για την ασφάλεια του υπουργού Άμυνας», είπε ο Μαουλάουι.

Μια άλλη πηγή ασφαλείας είπε στο Reuters ότι οι σφαίρες ήταν αδέσποτες και αρνήθηκε ότι έγινε απόπειρα κατά της ζωής του Σλιμ.

Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς ο στρατός της χώρας αναπτύχθηκε σε ένα ορεινό χριστιανικό χωριό νοτιοανατολικά της Βηρυτού έπειτα από μια φονική ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ κατοίκων και μελών της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...