Κόσμος

Αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσθέτει δύο ακόμα κανονισμούς στις αυτοβιομηχανίες που επιβάλουν την προσθήκη συστημάτων ασφαλείας στα αυτοκίνητα ώστε να προστατευθούν  από κακόβουλα λογισμικά και κυβερνοεπιθέσεις.

Μεγάλες αλλαγές φέρνουν στην αυτοκινητοβιομηχανία δύο κανονισμοί που εκδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επί της ουσίας επιβάλλουν τη χρήση των απαραίτητων συστημάτων ασφαλείας στα οχήματα, ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης και στην εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.

Οι δύο νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβάλλουν την εγκατάσταση συστημάτων αποτροπής κυβερνοεπιθέσεων στα οχήματα τα οποία θα προσφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιούλιο του 2024.

Τα συστήματα αυτά θα θωρακίζουν τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού, είτε αυτή πραγματοποιηθεί ενσύρματα, μέσω των καλωδιώσεων του οχήματος είτε ασύρματα μέσα από το Διαδίκτυο και τις over the air αναβαθμίσεις.

Φαινομενικά αυτό ακούγεται απλό, ωστόσο, επί της ουσίας απαιτείται ο πλήρης αναπρογραμματισμός του κώδικα στα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ και οι εταιρείες που ειδικεύονται στα «antivirus» οφείλουν και εκείνες να αναπτύξουν νέα «προϊόντα» και υπηρεσίες.

Αυτό με τη σειρά του απαιτεί μια σειρά επενδύσεων, κάτι που όπως είναι λογικό θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους και της τελικής τιμής διάθεσης των αυτοκινήτων που θα προσφέρονται από τον Ιούλιο του 2024 στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Volkswagen e-Up!, η υποχρεωτική τοποθέτηση συστημάτων κυβερνοασφάλειας στα αυτοκίνητα πρόκειται να οδηγήσει ακόμα και στη διακοπή της παραγωγής ορισμένων από αυτών.
Δεν είναι, λοιπόν, μόνον το κόστος αλλά και η ευελιξία που προσφέρει μια «αρχιτεκτονική» ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η χρήση «antivirus» στα αυτοκίνητα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο μέλλον καθώς σχετίζεται τόσο με την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όσο και με την ασφάλεια των οχημάτων στους δρόμους, καθώς στα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορεί κανείς να αποκτήσει κανείς ακόμα και τον έλεγχο του οχήματος, έχοντας πρόσβαση στο λογισμικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...