Κόσμος

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Αποφεύγει να επιβεβαιώσει ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση

Ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα επιβεβαίωσε το αν η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει, λέγοντας ότι το σημαντικότερο δεν είναι το πότε ξεκίνησε αλλά να τελειώσει με νίκη της Ουκρανίας.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι «πιθανότατα» θα καταστεί δυνατόν η Ουκρανία να θέσει υποψηφιότητα  για ένταξη στο ΝΑΤΟ μόνο αφού τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ουκρανία διαθέτει αρκετά όπλα για την αντεπίθεσή της και η επιχείρηση αυτή θα δώσει στη χώρα τη νίκη που χρειάζεται ώστε να ενταχθεί στη Συμμαχία» είπε συγκεκριμένα.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος του Κιέβου είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ γιατί, όπως είπε, «δεν θα σταματήσει αυτόν τον πόλεμο αλλά τους μελλοντικούς πολέμους».

«Για αυτό ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στην περιοχή είναι να φτάσουμε στο σημείο όπου η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» επέμεινε.

Εδώ και μήνες οι ουκρανικές αρχές λένε ότι προετοιμάζουν μια μεγάλη αντεπίθεση ώστε να αναγκάσουν τις ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από τις κατεχόμενες περιοχές. Προειδοποίησαν όμως ότι δεν θα αποκαλύψουν τίποτα για τα σχέδιά τους, ούτε το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης.

«Οι αμυντικές επιχειρήσεις (σ.σ. της Ουκρανίας) περιλαμβάνουν ενέργειες αντεπίθεσης. Κατά συνέπεια, σε ορισμένους τομείς, διεξάγουμε επιθετικές ενέργειες», είπε νωρίτερα η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ. Η ίδια έκανε λόγο, χωρίς διευκρινίσεις για «μικροσυγκρούσεις» στα νότια, όπου οι ρωσικές δυνάμεις «αμύνονται»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...