osfp
Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Ερυθρόλευκος θρίαμβος με ηγέτη τον Ρέτσο

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της νέας σεζόν. Ο Ολυμπιακός μπήκε με πάθος στο παιχνίδι, έβγαλε ένταση και πίεσε αποτελεσματικά τον Παναθηναϊκό και πήρε δίκαια το τρίποντο (1-0), στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. 

Ακόμα και μετά την αποβολή του Σάλιακα (66') με διπλή κίτρινη κάρτα μέσα σε τρία λεπτά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ορτέγκα, με τους Πειραιώτες να αντέχουν και να παίρνουν μια νίκη με τεράστια σημασία για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Εκμεταλλευόμενος την δυνατή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά. Μόλις στο 5' από ένα φθηνό λάθος του Καμρά ο Φορτούνης βρέθηκε σε θέση βολής, δεν κατάφερε όμως με το μονοκόματο σούτ που επιχείρησε να σημαδεύσει εστία.

Οι «πράσινοι» απείλησαν πρώτη φορά στο 29ο λεπτό, σε μια όμορφη συνεργασία από τα δεξιά. Ο Καλάμπρια έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Τεττέη να επιχειρεί να σκοράρει με τακουνάκι χωρίς να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Ορτέγκα.

Το γκολ ήρθε στο 34' για τους γηπεδούχους μέσω μιας στατικής φάσης. Ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και από την κεφαλιά-πάσα του Φρόιλερ ο Ρέτσος σούταρε και νίκησε τον Πένια. 

Παρά την διπλή αλλαγή του Νίστρουπ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Από μια ακόμα στατική φάση ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, με τον αμαρκάριστο Φρόιλερ στο 2ο δοκάρι να μην δίνει πορεία προς στα δίχτυα στην μπάλα με την κεφαλιά του στο 55'.

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την δική τους καλή στιγμή με το μακρινό σουτ του Σαλάχ-Εντίν, το οποίο απομάκρυνε ο Ορτέγκα στην γωνία του.

Οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν στο 66' με τον Σάλιακα να αντικρίζει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά, αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του για το τελευταίο διάστημα του αγώνα.

Ακόμα και με παίκτη παραπάνω όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με τους «ερυθρόλευκους» να αντέχουν χωρίς ιδιαίτερη πίεση στο μισάωρο που αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, πανηγυρίζοντας μια υπερπολύτιμη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος!

Ολυμπιακός: Ορτέγκα, Σάλιακας, Ρέτσος, Πιρόλα, Τικνιζάν, Πουέρτα, Φρόιλερ, Φορτούνης, Τσικίνιο, Σίλβα, Μάριους.

Παναθηναϊκός: Πένια, Καλάμπρια, Ντε Φράι, Φαν Ντρόγκελεν, Κυριακόπουλος (Σαλάχ-Εντίν 46'), Καμαρά (Κάνγκουα 46'), Λουζά, Αντίνο, Ουναΐ, Ταμπόρδα, Τεττέη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ