Κόσμος

Οι Ουκρανοί θέλουν να αγοράσουν το ελαφρύ άρμα μάχης "Σκορπιός"

Όπως αναφέρει το defence-blog.com, η ομάδα Armored Turtle έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να συγκεντρώσει δωρεές για την αγορά του τεθωρακισμένου οχήματος αναγνώρισης CVR(T) FV101 Scorpion, το οποίο μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως ελαφρύ άρμα μάχης.

"Έχουμε βρει απολύτως πλήρη άρματα μάχης! Αυτό σημαίνει ότι εκτός από θωράκιση, το όχημα διαθέτει πυροβόλο των 76 χιλιοστών και αισθητήρες σκόπευσης", προστίθεται στο μήνυμα. "Πρόκειται για ένα ελαφρύ άρμα αναγνώρισης "Σκορπιός" το οποίο διαθέτει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά! Ελαφρύ λόγω της μοναδικής θωράκισης από αλουμίνιο. Υψηλή ταχύτητα 90 km/h, χαμηλό προφίλ, αρκετά ισχυρό πυροβόλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Scorpion είναι ένα επικεφαλής όχημα και ο τύπος υποστήριξης πυρός της οικογένειας των επτά τεθωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης (ερπυστριοφόρων) της Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked). Κατασκευάστηκε από την Alvis, εισήχθη σε υπηρεσία με τον Βρετανικό Στρατό το 1973 και υπηρέτησε μέχρι το 1994.

Παρασκευάστηκαν περισσότερα από 3.000 και χρησιμοποιήθηκαν ως οχήματα αναγνώρισης ή ελαφρά άρματα μάχης. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο άρμα παραγωγής- καταγράφηκε με ταχύτητα 82,23 km/h (51,10 mph).

Νωρίτερα φέτος, η εκστρατεία crowdfunding του φιλανθρωπικού ιδρύματος Serhiy Prytula συγκέντρωσε με επιτυχία περισσότερα από 6,4 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά 101 ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων CVR(T) για τον ουκρανικό στρατό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...