Κόσμος

Αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος του ουκρανικού διεθνούς τάγματος

Το ουκρανικό διεθνές τάγμα στην πραγματικότητα έχει μόνο 1,5 χιλιάδες άτομα αντί των δηλωμένων 20 χιλιάδων. Το αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι αρμόδιες πηγές.

«Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αρχικά υπερηφανεύονταν για 20.000 πιθανούς εθελοντές, αλλά στην πραγματικότητα, πολύ λιγότεροι στρατιώτες και αξιωματικοί είχαν εγγραφεί στο τάγμα. Αυτή τη στιγμή, αποτελείται από 1,5 χιλιάδες άτομα», αναφέρει σε άρθρο της η Gazeta.ru. 

Πριν από αυτό, ο γραμματέας Τύπου του τσεχικού υπουργείου Εξωτερικών, Ντάνιελ Ντρέικ, επιβεβαίωσε ότι ο συμπατριώτης του, ο οποίος πολέμησε στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, πέθανε στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, η γαλλική Le Figaro έγραψε ότι ένας 22χρονος Γάλλος ονόματι Αντρέας, ο οποίος βρισκόταν στη Λεγεώνα της Διεθνούς, πέθανε στο Ντονμπάς.

Βοήθεια "SP":

Η Ουκρανική Διεθνής Λεγεώνα είναι μια εθελοντική στρατιωτική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2014 κατά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία. Το τάγμα αποτελείται από εθελοντές από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας.

Επί του παρόντος, ο οργανισμός βρίσκεται υπό τη διοίκηση της ουκρανικής κυβέρνησης και λειτουργεί στο πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η παρουσία ξένων εθελοντών προκάλεσε κάποιες διαμαρτυρίες από τη Ρωσία και τους υποστηρικτές της. Επιπλέον, ορισμένοι επικριτές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τα κίνητρα και την εκπαίδευση των εθελοντών και πώς η συμμετοχή τους θα μπορούσε να επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις και την κατάσταση στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...