Κόσμος

Η πρεσβεία της Μόσχας προειδοποιεί το Λονδίνο να μην στείλει αεροπλάνα στην Ουκρανία: «Η Ρωσία θα δώσει απάντηση»

Η πρεσβεία της Μόσχας στη Μεγάλη Βρετανία προειδοποίησε την Τετάρτη ότι «η Ρωσία θα δώσει απάντηση» εάν το Λονδίνο αποφασίσει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, όπως ζήτησε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους αξιωματούχους στο Λονδίνο: σε ένα τέτοιο σενάριο, το αιματηρό αποτέλεσμα του επόμενου γύρου κλιμάκωσης θα είναι στη συνείδησή σας, μαζί με τις στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή ήπειρο και ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η πρεσβεία. 

«Η Ρωσία θα δώσει απάντηση σε κάθε εχθρικό μέτρο», αναφέρεται επίσης στο μήνυμα της πρεσβείας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε εκφράσει την επιθυμία να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη , ενώ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.

Από την πλευρά του, ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι αναλύονται επιλογές για την παροχή στην Ουκρανία αεροσκαφών να χρησιμοποιηθούν για μάχη, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τέτοια αεροσκάφη.

Μαζί με την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λονδίνο την Τετάρτη, ο Σούνακ ανακοίνωσε την επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος που προσφέρεται στον ουκρανικό στρατό καθώς μάχεται με τα ρωσικά στρατεύματα. Αυτό το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών πιλότων στη χρήση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας