Κόσμος

Αεροσκάφος της Qantas προσγειώθηκε με επιτυχία στο Σίδνεϊ μετά από σήμα κινδύνου

Αεροσκάφος της Qantas προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Σίδνεϊ. Νωρίτερα εξέπεμψε σήμα κινδύνου, εξαιτίας λόγω βλάβης στον έναν από τους δύο κινητήρες του.

Πρόκειται για το αεροσκάφος Boeing 737-838 με εκατό και πλέον επιβαίνοντες, που εκτελούσε την πτήση QF144 από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Την ασφαλή προσγείωση αναφέρουν εξειδικευμένοι ιστότοποι, όπως ο Flightradar 24 και ο FlightAware, κάτι που πιστοποιούν επίσης πλάνα του αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου 9 News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, 12 οχήματα της πυροσβεστικής και αρκετά ασθενοφόρα τέθηκαν σε ετοιμότητα για να επέμβουν εάν χρειαζόταν στο αεροδρόμιο.

Η Qantas ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «παρουσιάστηκε πρόβλημα με έναν από τους κινητήρες περίπου μία ώρα από τον προορισμό της» πτήσης. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι το περιστατικό χειρίστηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ενώ αρχικά εκδόθηκε εντολή για «βοήθεια», το περιστατικό έχει πλέον υποβαθμιστεί στο επίπεδο «χρειάζεται πιθανώς βοήθεια». «Θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το περιστατικό μόλις το αεροσκάφος βρεθεί στο έδαφος και αξιολογηθεί από τους μηχανικούς μας», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...