Κόσμος

Aντίστροφη μέτρηση για το 2023 – Οι μεγαλουπόλεις έτοιμες να υποδεχθούν το νέο έτος

Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, η Νέα Υόρκη, ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη χρονιά που φεύγει και να υποδεχθεί τη νέα… όπως της αρμόζει: πανηγυρικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διάσημη Τάιμς Σκουέαρ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα πολύχρωμα κομφετί που θα πέσουν όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα ενώ έτοιμη είναι και η κρυστάλλινη μπάλα που θα κυλήσει για να σηματοδοτήσει την έλευση του 2023! Εφέτος, το θέμα που απεικονίζεται στα κρυσταλλάκια είναι εμπνευσμένο από «το δώρο της αγάπης».

«Το έχουμε ανάγκη (« το δώρο της αγάπης») μετά την πανδημία, περάσαμε τόσα αυτά τα δύο φριχτά χρόνια. Το ξεπεράσαμε και είμαστε τώρα καλύτερα. Περιστοιχίζουμε τους εαυτούς μας με αγάπη», λέει ο εκπρόσωπος του Waterford Crystal.

Με τα μαγιό θα κάνουν ρεβεγιόν στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας. Το θερμόμετρο δείχνει 18 βαθμούς, ασυνήθιστα υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, και ο κόσμος απολαμβάνει την καλοκαιρία.

Γεμάτα τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία- εικόνες που θυμίζουν άνοιξη και όχι παραμονές πρωτοχρονιάς.

« Απολαμβάνουμε (τις υψηλές θερμοκρασίες) αλλά αντιλαμβανόμαστε πως δεν φυσιολογικό για την εποχή» δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής στην κάμερα.

Στη Γερμανία, τα πυροτεχνήματα πωλούνται και πάλι ύστερα από δύο χρόνια απαγόρευσης λόγω της πανδημίας…

Και στη Δανία, παρατηρείται 30% αύξηση στις πωλήσεις πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών που κάνουν λιγότερο θόρυβο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους έχουν τετράποδους φίλους καθώς τα ζώα δεν τρομάζουν τόσο…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ