Κόσμος

Washington Post: Το Ιράν θα βοηθήσει τη Ρωσία να κατασκευάσει drones

Η Ρωσία κατέληξε σε συμφωνία με το Ιράν για την έναρξη της κατασκευής εκατοντάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικό έδαφος, αναφέρει η Washington Post.

Επικαλούμενη πληροφορίες που διαθέτουν οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας, η εφημερίδα ανέφερε ότι αξιωματούχοι από τη Μόσχα και την Τεχεράνη ολοκλήρωσαν τη συμφωνία κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Ιράν νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Ρωσία και το Ιράν προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στη μεταφορά σχεδίων και βασικών εξαρτημάτων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την έναρξη της παραγωγής εντός μηνών, δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συμφωνία, εάν υλοποιηθεί, θα εμβαθύνει περαιτέρω τη συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, το οποίο έχει ήδη παράσχει κρίσιμη υποστήριξη στην στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία, συνέχισαν οι αξιωματούχοι που επικαλείται η WP.

Με την απόκτηση της δικής της γραμμής συναρμολόγησης, η Ρωσία θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά το απόθεμά της σε σχετικά φθηνά αλλά εξαιρετικά καταστροφικά οπλικά συστήματα που, τις τελευταίες εβδομάδες, άλλαξαν τον χαρακτήρα του ουκρανικού πολέμου, προειδοποιεί η εφημερίδα.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει περισσότερα από 400 ιρανικά drones κατά της Ουκρανίας από τον Αύγουστο, εκτιμούν οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, με πολλά από τα αεροσκάφη να χρησιμοποιούνται σε επιδρομές εναντίον στόχων μη στρατιωτικών υποδομών, όπως σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Η Μόσχα έχει στραφεί πλέον σε αεροπορικές επιθέσεις στις ουκρανικές πόλεις, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό πυραύλων κρουζ και  μη επανδρωμένων αεροσκαφών που είναι εξοπλισμένα με εκρηκτικά βάζοντας στόχο την ενέργεια και το νερό, πλήττοντας εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ