Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Διάσπαση! CNN: ''Σφάζονται'' οι Ρώσοι διοικητές στο μέτωπο για την στρατηγική επίθεσης- Βρετανία: Εκεί κατευθύνονται οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το CNN, αναφέρει πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σοβαρές διαφωνίες σχετικά με τη στρατηγική για την αντιμετώπιση της επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αφού τα ρωσικά στρατεύματα ήταν σε άμυνα τόσο στα ανατολικά όσο και στα νότια της Ουκρανίας.

Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος δίνει τις οδηγίες στους Στρατηγούς στο μέτωπο

''Αναποτελεσματική η διοίκηση και ο έλεγχος στον σημερινό ρωσικό στρατό'', τονίζουν οι πηγές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υποκλοπές πληροφοριών δείχνουν Ρώσους αξιωματικούς να μαλώνουν μεταξύ τους και να διαμαρτύρονται σε φίλους και συγγενείς στην πατρίδα τους για τις αποφάσεις της Μόσχας, είπε μια από τις πηγές στο CNN.

Οι πληροφορίες δείχνουν επίσης ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διαφωνούν ως προς τη στρατηγική με τους στρατιωτικούς ηγέτες που προσπαθούν να συμφωνήσουν για το πού θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση των αμυντικών γραμμών.

''Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι μετακινεί δυνάμεις προς το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά, όπου η Ουκρανία έχει σημειώσει τα πιο εντυπωσιακά της κέρδη, αλλά αμερικανικές και δυτικές πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών στρατευμάτων παραμένει στο νότο, όπου η Ουκρανία έχει επίσης ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις, γύρω από τη Χερσώνα'',  γράφει το CNN.

Βρετανία: Εκεί κατευθύνονται οι Ουκρανοί 

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν προγεφυρώματα στην ανατολική όχθη του ποταμού Oskol στην περιοχή Χάρκοβο, όπου οι Ρώσοι, μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων, ήθελαν να χτίσουν τη νέα γραμμή άμυνας.

Αυτό αναφέρουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Πιο νότια, στην περιοχή του Ντόνετσκ, ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να εισβάλλουν στο Λίμαν, το οποίο κατέλαβε η Ρωσία τον Μάιο.

«Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης παραμένει δύσκολη, αλλά τώρα η Ουκρανία ασκεί πίεση σε έδαφος που η Ρωσία θεωρεί σημαντικό για τους στρατιωτικούς της σκοπούς», κατέληξε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...