Κόσμος

Kizilelma: Ο γαμπρός του Ερντογάν λέει ότι ολοκλήρωσε την παραγωγή πρωτοτύπου υπερηχητικού drone

"Συγκεντρώσαμε το 2ο πρωτότυπο του Kizilelma (ερυθρό μήλο), το οποίο ετοιμάσαμε για την έκθεση της Σαμψούντας", δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ. Το πρώτο πρωτότυπο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2022. Οι πρώτες πτήσεις και των δύο πρωτοτύπων αναμένονται το 2023,αναφέρει το capital.gr.

Η Baykar Defense εταιρεία που ανήκει στον αδελφό του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, είναι μια εταιρεία που όχι μόνο έχει θησαυρίσει μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και την είσοδο της Τουρκίας στους πολέμους της Συρίας, της Λιβύης και του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά συνεχίζει να κερδίζει πουλώντας drone στις εμπόλεμες Αιθιοπία και Ουκρανία.

Μάλιστα όπως μεταδόθηκε πριν από λίγες μέρες η εταιρεία έχει  τη δυνατότητα να κατασκευάζει 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τον μήνα και έχει τριετές ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Kizilelma είναι ένα υπερηχητικό stealth UAV. Το drone αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου MIUS [Muharip İnsansız Uçak Sistemi ή Σύστημα Μη Επανδρωμένου Μαχητικού Αεροσκάφους στα ελληνικά]. Το νέο UAV παρουσιάστηκε στις 4 Αυγούστου 2021. Έναν χρόνο αφότου το Kizilelma έφτασε στο στάδιο του πρωτότυπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία, το UAV θα έχει ύψος λειτουργίας 12.000 μέτρα. Το UAV θα έχει επίσης βάρος απογείωσης 5,5 τόνων. Το ωφέλιμο φορτίο του Bayraktar θα είναι 1,5 τόνος. Το drone θα ρίχνει πυρομαχικά ενός τόνου.

Ενώ το MIUS-A θα είναι σε θέση να πιάνει ταχύτητες κοντά στην ταχύτητα του ήχου, με τον ουκρανικό κινητήρα AI-25TLT, το MIUS-B θα είναι υπερηχητικό με τον ουκρανικό κινητήρα AI-322F και το τουρκικό TEI TF-6000. Το MIUS-B θα έχει 2,5 φορές ισχυρότερο κινητήρα, κάτι που το διακρίνει σημαντικά από το MIUS-A ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Υποτίθεται ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του έργου MIUS θα απογειώνονται από το μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu [L-400] χωρίς τη βοήθεια σχετικού συστήματος εκτόξευσης.

Τα κατά προσέγγιση χαρακτηριστικά του Bayraktar Kizilelma είναι η μέγιστη ταχύτητα 900 χλμ/ώ, η ταχύτητα πτήσης 740 χλμ/ώ και η εμβέλεια μάχης 930 χλμ. Αυτό το μαχητικό drone θα μπορεί να μείνει στον αέρα για περίπου 5 ώρες σε μέγιστο ύψος λειτουργίας 10.700 μέτρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ