Ελληνοτουρκικά

Πανικόβλητοι οι Τούρκοι τα βάζουν με Ελλάδα, Ιράν και ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Ποια Μπαϊρακτάρ; Πρώτο όπλο η τουρκική μονταζιέρα

Μέσα στον πανικό τους γιατί τα πράγματα δεν πάνε όπως θα τα ήθελε η κυβέρνηση Ερντογάν οι Τούρκοι με την μανία καταδίωξης που τους χαρακτηρίζει βρήκαν νέους-παλιούς εχθρούς για να εξαγριώσουν την τουρκικη΄κοινωνία και να την αποπροσανατολίσουν από τα ουσιώδη. 

Στην παραδοσιακή έχθρα του τουρκικού καθεστώτος με την χώρα μας προστίθεται και το Ιράν και εσχάτως και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Το ένα μετά το άλλο τα τουρκικά ΜΜΕ ανακυκλώνουν το ίδιο αφήγημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό ΜΜΕ αναφέρει ενδεικτικά: Καθώς ο ελληνικός στρατός ξεκίνησε μια νέα άσκηση με τους Αμερικανούς στρατιώτες στη χώρα, η ελληνική εφημερίδα Pentapostagma δημοσίευσε έναν χάρτη που δείχνει τη Θράκη ως το κράτος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη δυτική πλευρά της Ελλάδας και της Κωνσταντινούπολης. Ενώ ο τίτλος της είδησης που ετοιμάστηκε για την απειλή και την πρόκληση ήταν «Οι ΗΠΑ θα καταλάβουν την Άγκυρα σε 96 ώρες», αποκαλύφθηκε και ο φόβος της Τουρκίας στον ελληνικό στρατό.

Η τουρκική μονταζιέρα είναι προφανές πως βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εκ νέου! 

Ενημερωτικά προς τους συναδέλφους των τουρκικών ΜΜΕ να πούμε πως ο χάρτης αυτός κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο, μετά τις αντιδράσεις των Κεμαλιστών στην Τουρκία για το έργο της κυβέρνησης Ερντογάν για το κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Να θυμίσουμε πως το 2019 πυρ και μανία ήταν πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι, ειδικοί αναλυτές αλλά και στρατιωτικοί που πρόσκεινται στον κεμαλισμό, μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο Ερντογάν της ενάρξεως κατασκευής του καναλιού της Κων/πολης, το οποίο κατά τους ίδιους “ανοίγει τους Ασκούς του Αιόλου” στην περιοχή, μαζί με τις συζήτηση για την συνθήκη του Μοντρέ. Τούρκος ειδικός ερευνητής δημοσιογράφος ανέφερε τότε ότι δεν υπάρχουν ικανοποιητικές πληροφορίες σχετικά με το γιατί ακριβώς κατασκευάζεται το κανάλι της Κων/πολης. Ωστόσο, κατά τον ίδιο (Yusuf Kirtorun) το Ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο, φέρεται να έχει εδώ και πολλά χρόνια, “σχέδιο για να καταστήσει την Κωνσταντινούπολη ένα θρησκευτικό κράτος, παρόμοιο με το Βατικανό (Οικουμενικό)”, κάτι που φυσικά αποτελεί αποκύημα της φαντασίας των Τούρκων.

Άρα το όψιμο θίξιμο των τουρκικών ΜΜΕ για την φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο μας είναι ξεκάθαρα εκτός τόπου και χρόνου. 

Άλλο είναι όμως που "καίει και τσουρουφλάει" τους γείτονες. 

Κι αυτό δεν είναι άλλο από το Αμερικανικό πολεμικό σενάριο εφιάλτης για κατάληψη της Άγκυρας σε 96 ώρες

Αντί να ζορίζονται και να οργίζονται με τον αρχηγό του κόμματος Vatan Doğu Perinçek που μίλησε διεξοδικά για το εν λόγω σενάριο, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ιστοσελίδα μας που δημοσίευσε όσα εκείνος είπε. 

"Έχουν στρέψει τα όπλα τους προς την Τουρκία και στα σενάρια τους ξεκαθαρίζουν ότι τη χώρα που απειλούν είναι η Τουρκία. Είχαν κάνει την άσκηση πρόκλησης. Σε μια διαμάχη που ξεκίνησε από την Κύπρο κατέλαβαν την Άγκυρα υποτίθεται σε 96 ώρες. Οι ΗΠΑ με την άσκηση που έγινε το 2002 προέβλεψαν πόλεμο κατά της Τουρκίας και στήνουν τις βάσεις τους" δήλωσε ο κύριος αυτός συγκεκριμένα, αλλά κατά την τουρκική μονταζιέρα φταίει η Ελλάδα και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Γνωστή και μη εξαιρετέα η πρακτική, δείγμα της εθνικιστικής παραζάλης, που τους έχει κυριεύσει βλέποντας πως η πολιτική Ερντογάν να ανοίξει μέτωπα παντού τους έχει περικυκλώσει. 

Κι η αλήθεια είναι πως πέραν από την Ελλάδα και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η νέα μόδα στην Τουρκία είναι η "απειλή του Ιράν". Ξέχασαν οι Τούρκοι κονδυλοφόροι του Ερντογάν την Συρία και έπιασαν την Τεχεράνη. 

Το ίδιο τουρκικό ΜΜΕ αναφέρει σε άλλο σημείο: Το Ιράν απείλησε την Τουρκία, η οποία πραγματοποίησε επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στο βόρειο Ιράκ , έχοντας υπό τον έλεγχό της τρομοκρατικές ομάδες. Η τρομοκρατική οργάνωση Ahrar al-Hak, που συνδέεται με τον Asaib Ehli'l-Hakk, μια από τις σιιτικές ομάδες πολιτοφυλακής, απείλησε να στοχοποιηθεί σε όλα τα σημεία εάν οι τουρκικές δυνάμεις δεν εγκαταλείψουν την περιοχή εντός δύο εβδομάδων. Η σιιτική πολιτοφυλακή απείλησε επίσης να τιμωρήσει ιρακινά άτομα και ιδρύματα που διατηρούσαν κάθε είδους εμπορικές και πολιτικές σχέσεις με την Τουρκία στο τέλος αυτής της περιόδου.

Συνάμα το θέμα που δημιουργήθηκε με το Ισραήλ και την οδηγία να αποφεύγουν οι Ισραηλινοί την Κωνσταντινούπολη λόγω πιθανής ιρανικής τρομοκρατικής επίθεσης έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Άγκυρας. 

Ούτως ή άλλως οι δύο χώρες έχουν πολλά μέτωπα να αναμετρηθούν όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέλυσε σε παλιότερο άρθρο

Σε αυτές τις δύο παραδοσιακές κόντρες με Ελλάδα και Ιράν ποντάρει, λοιπόν, η τουρκική μονταζιέρα, αλλά είναι σαφές πως μόνο μικρόνοες μπορεί να πείσει. 

Πως μπορεί η Αθήνα να καρπωθεί όφελος

Κι ενώ η Τουρκία ανασυντάσσεται κατά του Ιράν, η Αθήνα η οποία ακόμη έχει άλυτο το πρόβλημα των τάνκερς που κατασχέθηκαν από τους "Φρουρούς της Επανάστασης" θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. 

Μιλώντας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πρόσφατα ο ο κ. Άρεφ Αλομπέιντ , Δρ. της Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, τόνισε μεταξύ άλλων πως η Αθήνα θα μπορούσε να κερδίσει αρκετά από το Ιράν στο θέμα της αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: 

Εδώ απαιτείται υψηλή στρατηγική ή τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίζει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από μια περιφερειακή δύναμη και μέλος του ΟΠΕΚ σαν το Ιράν. Άλλωστε θα μπορούσε η Αθήνα να κερδίσει αρκετά από το Ιράν στο θέμα της αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής.

Το σιτικό Ιράν αποτελεί παραδοσιακό αντίπαλο της σουνιτικής Τουρκίας. Η επένδυση όλων των στόχων στο ισραηλο-αμερικανικό καλάθι ίσως να μη φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, διότι οι δυο τελευταίες χώρες έχουν τελείως διαφορετική ατζέντα από εκείνη της Αθήνας. Συνεπώς, η διατήρηση από την ελληνική κυβέρνηση, κατά δύναμη και στο βαθμό που μπορεί, μιας ανεξάρτητης πολιτικής από τους Αμερικάνους στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής αποτελεί δικλείδα ασφάλειας για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ