Κόσμος

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός, με "βουτιά" σχεδόν 3% στο 5νθήμερο

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε την Παρασκευή 8,30 δολάρια ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.762,90 δολάρια η ουγγιά. Στην εβδομάδα, οι απώλειες του χρυσού έπιασαν το 2,9%, σύμφωνα με τη FactSet, στο χειρότερο 5νθήμερο από την αντίστοιχη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου.

Η ενίσχυση του δολαρίου άσκησε ισχυρές πιέσεις στον χρυσό όλη την εβδομάδα, αφού το αμερικανικό νόμισμα πρόσθεσε 2% στο 5νθήμερο, ενώ την Παρασκευή κέρδισε 0,6%, ενώ και η άνοδος της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων συνέβαλαν ώστε το πολύτιμο μέταλλο να συμπιεστεί περαιτέρω κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων. 

"Ο χρυσός κινείται και πάλι προς τα κάτω, καθώς το δολάριο συνεχίζει να βλέπει ισχυρή στήριξη. Η ανάκαμψη του δολαρίου έχει επιβαρύνει σημαντικά το κίτρινο μέταλλο, το οποίο ήδη έβλεπε κατοχύρωση κερδών μετά την επίτευξη των 1.800 δολαρίων", τόνισε ο Craig Erlam, αναλυτής της OANDA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Chintan Karnani, αναλυτής της Insignia Consultants, δήλωσε στο MarketWatch ότι οι τιμές του χρυσού ενδέχεται να υποχωρήσουν περισσότερο από Δευτέρα, πριν από την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ την επόμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο του Jackson Hole, ειδικά εάν οι τιμές του χρυσού στην αγορά spot διαπραγματεύονται κάτω από τα 1.750 δολάρια.

"Η ζήτηση για χρυσό θα ενισχυθεί μόνο όταν επικρατήσει η εκτίμηση ότι οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου αγγίζουν το κατώτατο όριο τους", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 39 σεντς ή 2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 19,069 δολάρια η ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα σημείωσε απώλειες της τάξης του 7,9%, στο χειρότερο 5νθήμερο του από τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παλλάδιο είδε το συμβόλαιό του παραδόσεως Σεπτεμβρίου να χάνει 18 δολάρια ή 0,8% στα 2.131,40 δολάρια η ουγγιά, με την τιμή του να διολισθαίνει κατά 4% στην εβδομάδα. Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε απώλειες 16,90 δολαρίων ή 1,9%, στα 888 δολάρια η ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα έκανε "βουτιά" 7,4%.

Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 3 σεντς ή 0,9% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 3,6645 δολάρια η λίβρα, μαζεύοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 0,1%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...