Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το ραντάρ G/ATOR ανιχνεύει επιτυχώς πυραύλους κρουζ κατά τη διάρκεια δοκιμής με πραγματικά πυρά

Το G/ATOR εντόπισε με επιτυχία κάθε στόχο αμέσως μετά την εκτόξευση και μετέδωσε σχετικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την αναχαίτιση πολυάριθμων στόχων πυραύλων cruise από πολλαπλές γωνίες.

Οι δοκιμές αποτέλεσαν μέρος της προσπάθειας ταχείας πρωτοτυποποίησης της απόκτησης μεσαίου επιπέδου του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, γνωστής ως Ground Based Air Defense Medium-Range Intercept Capability (GBAD MRIC), ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για την προστασία περιοχών και περιουσιακών στοιχείων υψηλής αξίας από εναέριες απειλές, όπως πύραυλοι κρουζ και αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης δοκιμών, το AN/TPS-80 επέδειξε έναν συνδυασμό δυνατοτήτων απόδοσης κατά τη διάρκεια μιας ρεαλιστικής αναπαράστασης μιας επίθεσης του αντιπάλου", δήλωσε ο Michael Hahn, διευθυντής προηγμένων λύσεων ραντάρ εδάφους της Northrop Grumman. "Το G/ATOR είναι ένα ραντάρ εκστρατείας και είναι ασυναγώνιστο ως προς την ικανότητά του να παρέχει ταυτόχρονα ίχνη ποιότητας όπλων σε πολυάριθμους, ταυτόχρονους εναέριους στόχους, διατηρώντας παράλληλα κάλυψη επιτήρησης 360 μοιρών. Ο καθορισμένος από το λογισμικό χαρακτήρας του AN/TPS-80 ήταν κρίσιμος για την ταχεία ανάπτυξη και επίδειξη αυτής της προηγμένης ικανότητας για την υποστήριξη δύσκολων σεναρίων απειλών προς υποστήριξη του Σώματος Πεζοναυτών".

Η ταχεία τοποθέτηση και μετατόπιση του AN/TPS-80 σημαίνει ότι τα στρατεύματα μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα αυτή τη δυνατότητα αποστολής στο πεδίο, να εκτελέσουν την αποστολή και να μετακινήσουν γρήγορα τα μέσα για να αποφύγουν την ευπάθεια της εχθρικής στόχευσης. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς αισθητήρες, τα συστήματα πολλαπλών λειτουργιών όπως το G/ATOR ενοποιούν πολλαπλές δυνατότητες σε έναν μόνο αισθητήρα, μειώνοντας το μέγεθος, το βάρος και τις απαιτήσεις ισχύος. Το G/ATOR είναι ένα κομμάτι της λύσης που παρέχει στις κοινές δυνάμεις μια επιχειρησιακή εικόνα και ένα βαθύ εύρος δεδομένων για να επιχειρούν στο σημερινό αμφισβητούμενο περιβάλλον, για την υποστήριξη της στρατηγικής Force Design 2030 του Σώματος Πεζοναυτών.

Το πρόγραμμα GBAD MRIC, με επικεφαλής το USMC, ενσωματώνει υφιστάμενα συστήματα - συγκεκριμένα το G/ATOR και το Κοινό Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου Αεροπορίας (CAC2S) - με στοιχεία του ισραηλινού συστήματος Iron Dome, συμπεριλαμβανομένου του αναχαιτιστικού Tamir, για να παρέχει ολοκληρωμένη επιτήρηση και κάλυψη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...